Imamo recept za najukusnije ‘lijene lazanje’ koje su gotove u manje od 30 minuta

Ako volite lazanje, ali nemate vremena ili volje provesti sate u kuhinji, takozvane “lijene lazanje” su savršeno rješenje za ručak ili večeru. Sve poznate arome, od sočnog mljevenog mesa do bogatog umaka od rajčice i sira, dolaze u jednoj zdjeli koja se priprema brzo i jednostavno. Ove lazanje su idealne za obroke kada želite nešto utješno i preukusno, a da pritom ne trošite previše energije i vremena. Iako je priprema brza, okus je bogat i aromatičan, baš kao kod klasičnih slojevitih lazanja.

Ovaj recept je postao hit na TikToku i društvenim mrežama jer pokazuje kako se sve što volimo kod lazanja može pretvoriti u kremastu, toplu juhu. Neki ljudi dodaju ricottu ili više sira, drugi svježe bilje, ali čak i osnovna verzija je nevjerojatno aromatična i zasitna. Ove “lijene lazanje” tako postaju praktičan i brz obrok koji se lako priprema, a daje isti osjećaj udobnosti i zadovoljstva kao klasične lazanje. U nastavku donosimo recept!

@the.girl.dinner.d Next up.. LAZY LASAGNA SOUP✨ Not authentic, not fancy, but absolutely UNREAL. Think all the lasagna flavours you love, just in one big, cosy bowl 🫶🏼 Rich, cheesy, tomatoey goodness, basically comfort in soup form. Would be elite with a spoon of ricotta on top (if you’ve got it)! Ingredients (serves 5/6) – 500g 5% lean mince – 1 onion (I used frozen) – garlic – seasonings (garlic powder, onion powder, Italian seasoning, oregano, salt and pepper) – tomato puree – tin chopped tomatoes – 500g passata – Worcestershire sauce – 2 beef stock cubes with ~900g water (add more or less depending on how soupy you want it) – cheese (cheddar or mozzarella) – Parmesan cheese – packet of lasagna sheets 👩🏼‍🍳 – cook of onion & garlic, add your mince & seasonings – add tomato puree and cook off then add chopped tomatoes & passata & worcestershire sauce – make up & add your beef stock along with all your broken up lasagna sheets (cook for around 12 mins, keep stirring so they don’t stick) – stir in your cream & cheese & enjoy!!🫶🏼🫶🏼 ..until the next girl dinner👋🏼🎀 #soup #soupseason #lasagnasoup #girldinner #comfortfood ♬ September – slowed + reverb – Wallerstedt

Sastojci (za 5–6 porcija):

  • 500 g mljevenog mesa (junetina 5% m.m.)
  • 1 glavica luka (može i zamrznuta)
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 limenka sjeckanih rajčica
  • 500 g pasirane rajčice
  • 1–2 žličice Worcestershire umaka
  • 2 kocke goveđeg temeljca + ~900 ml vode
  • 1 paket listova lazanja, izlomljenih
  • 150 g naribanog cheddar sira ili mozzarelle
  • 50 g parmezana
  • 100 g ricotte (po želji)
  • Sol, papar, češnjak u prahu, luk u prahu, sušeni origano i talijanski začini

Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i mljeveno meso, pržite dok meso ne porumeni.
  2. Umiješajte pire od rajčice, sjeckane rajčice, passatu i Worcestershire umak.
  3. Rastopite goveđi temeljac u vodi i dodajte u lonac zajedno s izlomljenim listovima lazanja. Kuhajte 12–15 minuta uz stalno miješanje dok listovi ne omekšaju.
  4. Umiješajte sir (cheddar ili mozzarellu) i parmezan. Poslužite odmah, a po želji dodajte žlicu ricotte i svježi bosiljak za dekoraciju.

Foto: Instagram, TikTok

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE