Imamo sjajan recept za cheesecake s breskvama bez pečenja!

Ako nas pitate, ljeto je već stiglo, a s njim dolazi i sezona sočnih, zrelih breskvi! Ove slasne voćke idealne su za ljetne deserte, bilo da ih jedete svježe ili u nekom ukusnom kolaču. S obzirom na to da visoke temperature često svode korištenje pećnice na minimim, odlučili smo isprobati ovaj jednostavan i osvježavajući recept za cheesecake od breskve koji se ne peče, a malo je reći da nas je potpuno oduševio!

Ovaj genijalan desert savršeno kombinira kremasti sloj s okusom vanilije i osvježavajući okus breskve, a gotov je za tren oka. Općenito, kada želite iznenaditi obitelj i prijatelje nečim posebnim, a opet jednostavnim za pripremu, cheesecake bez pečenja je idealno rješenje. Brz i lak za pripremu, ovaj desert je odličan izbor za tople dane i trenutke u kojima želite nešto slatko, a da pritom ne morate provesti mnogo vremena u kuhinji, i po mogućnosti – kraj pećnice. Stoga, iskoristite prednosti sezone breskvi i pripremite ovaj fantastičan ljetni desert koji će vas osvojiti na prvi griz!

Sastojci:

200 g digestive keksa
100 g rastopljenog maslaca
400 g krem sira (poput Philadelphia)
200 ml vrhnja za šlag
100 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice soka od limuna
5-6 breskvi, očišćenih i narezane na tanke kriške
1 vrećica želatine u prahu

Upute:

Podloga: Sameljite digestive kekse u sitne mrvice i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Smjesu ravnomjerno utisnite u kalup za torte (promjera oko 20 cm) obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Krema: U velikoj posudi izmiksajte krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i sok od limuna dok ne postane glatko. U drugoj posudi istucite vrhnje za šlag dok ne dobijete čvrsti šlag, zatim ga lagano umiješajte u smjesu s krem sirom. Narezane breskve rasporedite po podlozi od keksa i prelijte kremom.

Preljev: Narezanih breskvi i 50 g šećera kuhajte na laganoj vatri dok breskve ne omekšaju i dok ne dobijete sirup. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju, umiješajte je u smjesu od breskvi, ostavite da se malo ohladi i prelijte preko cheesecakea.

Hlađenje: Ostavite cheesecake u hladnjaku najmanje na 4 sata. U slast 🙂

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE