Imamo sjajan recept za tiramisu kuglice koje ćete obožavati!

Obožavani tiramisu jedan je od uvjerljivo najpopularnijih talijanskih recepata na svijetu, no moramo priznati kako ga, zbog prilično komplicirane pripreme, ne radimo toliko često koliko bismo željeli. No, zahvaljujući bespućima interneta i TikToku koji nas ne prestaje oduševljavati modernim varijantama omiljenih deserata, odlučili smo iskušati recept za popularne tiramisu kuglice koje ćete napraviti u samo nekoliko trenutaka, a koje ćete obožavati – baš kao i klasični tiramisu!

Sastojci potrebni za kreiranje ovog hit deserta jednaki su kao i sastojci koje koristite za pripremu klasičnog tiramisua, no sam proces pripreme je znatno jednostavniji. Bez obzira na to, sasvim smo sigurni kako će ove male tiramisu kuglice biti jednako popularne te kako će oduševiti vaše goste već na prvi griz. Osim toga, zbog svog znatno praktičnijeg oblika, tiramisu kuglice odličan su izbor za “finger food” partije, ali i sjajno rješenje za sve one koji obožavaju tiramisu, a koji će ga uz ovaj recept zasigurno pripremati mnogo češće. U nastavku članka potražite recept i upute za pripremu, a na linku potražite video upute koje će vam znatno olakšati čitav proces!

Sastojci:

17 komada piškota
150 g mascarponea ili krem sira,
1/4 šalice kuhane kave,
1 žličica šećera u prahu,
2 žličice kakao praha.

Upute:

Piškote izlomite na male komadiće, a potom ih prelijte kavom i dobro promiješajte. U posebnoj posudi pomiješajte sir sa šećerom u prahu i dobro promiješajte. Smjesu dodajte izmrvljenim keksima i izmiksajte. Ostavite smjesu u hladnjaku na 10-ak minuta a potom oblikujte kuglice željene veličine i pospite ih kakaom! U slast!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE