Iskusite pravu Italiju: Otputujte u Napulj za samo 15 eura!

Ako ste i vi jedni od onih koji ovoga ljeta planiraju istražiti neki europski grad izvan granica Lijepe Naše, predlažemo da iskoristite trenutnu akciju koju nudi popularni avioprijevoznik Ryanair, a koji svim putnicima nudi direktne letove iz Zagreba po cijeni između 15 i 20 eura! Akcija vrijedi za sve koji do 16. lipnja 2024. godine kupe kartu za odabrane europske lokacije, a popis svih dostupnih destinacija potražite na linku!

Ipak, grad s popisa koji smo odmah primjetili je talijanski Napulj; grad koji turisti često zanemaruju, a u koji se baš svi koji ga odluče posjetiti, žele onamo i vratiti. Napulj je grad koji će vam pružiti pravi, autentičan doživljaj Italije, za koju su prvenstveno odgovorne vijugave popločene ulice i atmosfera koja je potpuno drugačija od mnogo razvikanijih gradova poput Milana i Rima, te naravno – autentična pizza čiji ćete okus pamtiti do kraja života. Osim toga, samo u Napulju možete lutati centrom grada i čuti isključivo talijanski jezik, a ono što nam se posebno svidjelo jest da cijene u gradu i nisu toliko turističke; Napulj je znatno jeftiniji od drugih, popularnijih talijanskih lokacija koje su tijekom cijele godine prenapučene turistima, bilo da govorimo o cijenama uslužnih djelatnosti ili cijenama u trgovinama. Kako bi i sami Talijani rekli ”Rim je srce Italije, no Napulj je duša Italije”.

Iako mnogi misle kako je Napulj tek prolazna luka za krstarenje, u ovom gradu imate itekako što za vidjeti. Sam centar grada nalazi se na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine, a unutar kojeg se nalaze tri veličanstvena dvorca, kraljevska palača i veliki broj crkava i katedrala koje svjedoče o bogatoj povijesti čarobnog Napulja. A s obzirom na to da se Napulj nalazi na vodi, predlažemo da se upustite u laganu Lungomare šetnju koja je prepuna autentičnih restorana u kojima ćete kušati najbolju pizzu po cijeni manjoj od 9 eura! Napulj je također odlično startno mjesto za posjet prekrasnim talijanskim lokacijama na moru kao što su otoci Capri i Ischia, slikoviti gradić Sorrento i naravno, obala Amalfi i njezina prekrasna mjesta poput Positana, a do kojih možete otputovati iz Napulja po zaista isplativoj cijeni.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE