Jednostavan kolač od šljiva: Lagani biskvit u kombinaciji s ovim sezonskim voćem, gotov je za manje od 40 minuta

Ušli smo u sezonu šljiva, a ovo slatko voće idealno je za deserte u kojima želite dodati šećer u minimalnim količinama. Jer, ako su šljive zrele, one će kolač dovoljno zasladiti. Uz to, spojiti šljive s okusom cimeta savršena je kombinacija. Naravno, želimo da naš kolač bude brz i jednostavan, da se ne gnjavimo previše s vaganjem i kompliciranim namirnicama.

Dakle, odabrali smo brzi i lagani biskvit, kojem će šljive s cimetom dati onu posebnost koju tražimo u okusima. Za ovaj kolač doista, otkad krenete s pripremom pa dok ga ne izvadite iz pećnice, treba vam do 40 minuta, i to ako ste manje vješti.

Sastojci (mjera šalica od 2 dcl)

2 jaja
1 šalica kokosovog ili brezina šećera
1 šalica zobenog mlijeka
1/2 šalice ulja – mi smo otopili i stavili maslac
1, 5 šalica bijeloga pirovog brašna
1/2 šalice bijelog oštroga brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2,5 šalice narezanih šljiva
cimet

Priprema

Šljive očistite od koštica i narežite na veće komade te ih pospite cimetom. U posudi pjenašto umiješajte jaja, brezin ili kokosov šećer i vanilin šećer. Dodajte postupno, miješajući mikserom, ulje (ili rastopljeni maslac). Potom dodajte zobeno mlijeko pa postupno, miješajući i smjesu pirova i bijeloga brašna (koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo).

Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega izlijte biskvit, a potom po vrhu rasporedite šljive. Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta. Kada se biskvit ohladi, možete ga poslužiti sa šlagom.

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE