[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Jednostavan trik koji pomaže da vam vanilin kiflice ispadnu sve jednake

Kada pomislimo na klasične božićne poslastice, jedan od prvih recepta koji nam pada na pamet su vanilin kiflice. Ove delikatne poslastice ne samo da očaravaju svojim tradicionalnim okusom, već i svojom mekoćom i jednostavnošću pri pripremi.

No, najveći izazov kod ovih keksića jest da želimo da svi ispadnu jednaki što najčešće nije slučaj. Zahvaljujući mudrim ljudima s interneta, otkrili smo prejednostavan trik kojim će vam ove godine kiflice sve nalikovati jedna drugoj. A u nastavku se nalazi i recept kako da budu i najukusnije do sada.

Sastojci:

250 g glatkog brašna
50 g oštrog brašna
200 g maslaca
100 g mljevenih oraha
70 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
šećer u prahu za posipanje

Priprema: Miješajte maslac, šećer, vanilin šećer i jaje. Dodajte brašno i sitno mljevene orahe. Smjesu omotajte prozirnom folijom i stavite je na hlađenje pola sata. Tijesto oblikujte u plostani valjak koji zatim rezuckate rubom nekog oblog kalupa kao u videu. Svoje kiflice složite na pleh koji je obložen papirom za pečenje i pecite 15-18 minuta na temperaturi od 170 Celzijevih stupnjeva. Gotove kiflice još tople uvaljajte u šećer u prahu

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE