Kada pomislimo na klasične božićne poslastice, jedan od prvih recepta koji nam pada na pamet su vanilin kiflice. Ove delikatne poslastice ne samo da očaravaju svojim tradicionalnim okusom, već i svojom mekoćom i jednostavnošću pri pripremi.
No, najveći izazov kod ovih keksića jest da želimo da svi ispadnu jednaki što najčešće nije slučaj. Zahvaljujući mudrim ljudima s interneta, otkrili smo prejednostavan trik kojim će vam ove godine kiflice sve nalikovati jedna drugoj. A u nastavku se nalazi i recept kako da budu i najukusnije do sada.
Sastojci:
250 g glatkog brašna
50 g oštrog brašna
200 g maslaca
100 g mljevenih oraha
70 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
šećer u prahu za posipanje
Priprema: Miješajte maslac, šećer, vanilin šećer i jaje. Dodajte brašno i sitno mljevene orahe. Smjesu omotajte prozirnom folijom i stavite je na hlađenje pola sata. Tijesto oblikujte u plostani valjak koji zatim rezuckate rubom nekog oblog kalupa kao u videu. Svoje kiflice složite na pleh koji je obložen papirom za pečenje i pecite 15-18 minuta na temperaturi od 170 Celzijevih stupnjeva. Gotove kiflice još tople uvaljajte u šećer u prahu
Foto: Instagram