Kada razmišljamo o blagdanskom serviranju hrane, često pomislimo na komplicirane aranžmane i satima pripremljene tanjure, ali u stvarnosti to ne mora biti slučaj. Meagan Brown, poznata food blogerica koja redovito dijeli jednostavne, a efektne recepte, donosi nam nekoliko briljantnih ideja za serviranje hrane koja izgledaju impresivno, ali zahtijevaju samo malo truda. Ako planirate dočekati obitelj ili prijatelje i poslužiti im raznovrsnu hranu, zašto ne biste dali malo više pažnje prezentaciji i učinili da svaki zalogaj izgleda genijalno?
Za početak, obični klasik poput mozzarelle i rajčice možete poslužiti na nov način. Umjesto da ih jednostavno složite na tanjur, pokušajte ih poslagati u male „lule“ od svježeg začinskog bilja ili čak korištenjem tankih komadića povrća kao baze. Cherry rajčice, svestrane i šarmantne, savršen su ukras za svaki stol – osobito u kombinaciji sa zelenilom koje im daje dodatnu svježinu i boju. Ovaj jednostavan trik uvelike će unaprijediti izgled vašeg stola.



Za ljubitelje slatkog, krekeri i pereci mogu poslužiti kao „uši“ vašim čokoladnim okruglim desertima, a ako ste nešto kreativniji, možete sastaviti i vlastito božićno drvce od pladnja punog domaćih proizvoda i povrća. Postavite ih u obliku drvca, kombinirajući različite teksture i boje kako bi sve izgledalo skladno i privlačno. Ovakvi kreativni detalji će zasigurno razveseliti vaše goste i donijeti svježinu u blagdanski stol.



Ove ideje ne zahtijevaju puno vremena ili složenih priprema, a čine da vaša hrana izgleda kao umjetničko djelo. Uz malo truda i mašte, svaka blagdanska večera može postati pravi spektakl za oči i nepce, a vaši gosti će biti oduševljeni ne samo okusima, već i izgledom jela koja im poslužite.

Foto: thebakermama