Joško Lokas o izlasku na europske izbore: ‘Mislim da pravo i privilegiju koje nam pripada, moramo iskoristiti!’

Ove nedjelje u Hrvatsko će se održati izbori za Europski parlament. 9. lipnja svi punoljetni građani moći će iskoristiti svoje glasačko pravo te sudjelovati u kreiranju zajedničke budućnosti. Proteklih nekoliko tjedana trudili smo se na zanimljiv i edukativan način vama, našim čitateljicama i čitateljima, približiti važnost i značaj europskih izbora. Naša kampanja ”BE BOLD GO VOTE”, kojom smo htjeli dati mali obol jačanju demokratskog društva uključivala je razgovore sa stručnjacima poput Kreše Macana, te mišljena mnogih osoba iz javnog života o važnosti izbora.

Hrvati će ove nedjelje birati svojih 12 predstavnika u Europskom parlamentu. Njihova uloga je izrazito važna i podrazumijeva mnogo odgovornosti, prvenstveno prema svima nama, biračima. Europski izbori u Hrvatskoj često nisu dovoljno medijske popraćeni i vidljivi u odnosu na lokalne ili regionalne izbore, ali to svakako ne bi trebao biti razlog da ne izađete na svoje biračko mjesto. S ovim se slaže i poznati dugogodišnji TV voditelj Joško Lokas, koji je s nama podijelio svoje viđenje važnosti izbora.

Često u razgovorima slušam kako drugi odlučuju o nama. Kako “igru” igraju veliki i kako svi “kroje” našu sudbinu osim nas.

Ako želimo napredak društva u ovoj velikoj zajednici kakva je EU, onda za početak moramo napraviti prvi korak i izaći na izbore.

Imamo glas. Imamo ga pravo iskoristiti na predstojećim izborima jer taj glas je važan. Mislim kako pravo i privilegiju izlaska na izbore koje nam pripada, moramo iskoristiti. Smatram da svojim glasom možemo upravljati budućim odlukama, igrati poput velikih i krojiti vlastitu sudbinu.

Svi zakoni koji se donose u EU dolaze i u Hrvatsku. Dužnost nam je punopravnim glasom stvari okrenuti u našu korist. Odabrati ljude s programom koji će nas zastupati u EU i dati im pravo i obavezu da svojim djelovanjem učine naše živote boljima.

Foto: Privatna arhiva

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE