Kafići i hoteli kao inspiracija za uređenje doma: Dizajner otkriva što ‘posuditi’ iz ovih interijera

Inspiraciju za uređenje vlastitog doma možete pronaći doista svugdje. Odjeća, umjetnost, film ili pak razni dizajnerski prostori mogu biti pomoć u kreiranju vizije vlastitog prostora. Dizajner interijera Hans Lorei jedan je najinformativnijih kreatora sadržaja o interijerima na Tik Toku, a nedavno je podijelio niz zanimljivih savjeta kako u ”hospitality” dizajnu pronaći inspiraciju za uređenje vlastitog životnog prostora.

Lorei je na početku vide postavio jednostavno pitanje ”Zašto volimo restorane i barove?”. Ne samo zbog hrane i pića koje nam serviraju, već zbog ugođaja. Vjerujemo da svatko od vas može nabrojati barem nekoliko omiljenih mjesta u svom gradu ili u nekom od gradova koje ste posjetili u koja ćete se uvijek sa zadovoljstvom vratiti i to zbog ambijenta.

@hansloreidesign

Feeling uninspired in your space? Borrow from what's working in hospitality and create a more evocative space #interiordesign #interiors #hospitality #homedecor

♬ original sound – Hans Lorei Design

Dizajn prostora u ovakvim objektima služi kako bi se gostu pružilo iskustvo te kako bi mu se omogućilo da zaista osjeti i shvati filozofiju koja stoji iza brenda. Osvjetljenje, boje, teksture pa čak i zvukovi doprinose ukupnoj atmosferi i dojmu koji imamo nakon što posjetimo neki lokal. Sve to Hans Lorei je sažeo u nekoliko korisnih savjeta koji se referiraju na to što bi bilo pametno ”posuditi” iz ovakvih interijera.

U tom kontekstu dizajner je ukazao na to da razmislite o materijalima koje upotrebljavate i njihovoj kombinaciji. Na jednostavnom primjeru je objasnio kako bi to trebalo funkcionirati. Zamisliti vlastitu kuhinju kao atmosferičan bar, kaže Lorei. Bijele plohe zamijenite zasićeni bojama i unesite dojmljivu rasvjetu umjesto bijelih i prodornih reflektora. Također, kreirajte dinamičnost s pomoću različitih razina osvjetljenja. Zanimljive stolice su faktor koji može jako utjecati na cijeli dojam prostorije zato pokušajte izbjeći praktičnost kao jedini kriterij odabira. Zamislite neki kafić, hotel ili restoran u koji volite ići i analizirajte sve zbog čega vam se taj prostor sviđa, sve što u prostoru stvara osjećaj intimnosti i uzbuđenja., zaključio je dizajner.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE