Kako je ‘Ashley Madison’ postao najgledaniji dokumentarac na Netflixu?

Ako volite dokumentarce koji se bave mračnim stranama moderne tehnologije i društvenih mreža, onda će vas nova serija “Ashley Madison: Sex, Lies and Scandal” potpuno oduševiti! Ova provokativna trodijelna dokumentarna serija stigla je na Netflix 15. svibnja 2024., i vodi nas u pozadinu jednog od najvećih internetskih skandala na svijetu. Pod redateljskom palicom Tobyja Patona, serija istražuje vrtoglav uspon i dramatičan pad stranice za upoznavanje ‘Ashley Madison’, poznate po poticanju afera i izvanbračnih veza.

Serija počinje pričom o stvaranju Ashley Madison stranice, a u isto vrijeme razotkriva ​sve etičke probleme koja ova ideja nosi. Kroz intimna svjedočanstva korisnika stranice, saznajemo njihove osobne razloge koji su ih ‘natjerali’ da se upuste u traženje afere, a koji često podrazumijevaju potragu za nečim što im nedostaje u ljubavnom životu. I sami iskazi korisnika daju dubok uvid u ljudsku prirodu i složenost ljubavnih odnosa u digitalnom dobu, no vrhunac serije dolazi u trenutku hakiranja stranice, kada su svi osobni podatci milijuna korisnika Ashley Madison stranice postali javni.

Naravno, posljedice su bile razorne; Propali brakovi, uništene karijere i uništeni životi rezultat su otkrivanja najitnimnijih tajni korisnika stranice, a osim što je to dramatično hakiranje preokrenulo tisuće života naglavačke, ujedno je i otvorilo važna pitanja o digitalnoj privatnosti i sigurnosti osobnih podataka. Više informacija o ovoj napetoj seriji otkrijte u traileru:

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE