Kako je generacija Z ponovno popularizirala telefone na žicu?

Možemo slobodno reći kako je Generacija Z postala poznata po svom afinitetu prema ponovnom ‘oživljavanju’ starih stvari i trendova. Iako odgajani uz sve prednosti digitalnog doba, ova generacija često je oduševljena tehnologijom iz ranih 2000-tih; Sve češće biraju preklopne telefone umjesto iPhonea i vraćaju se korištenju digitalnih kamera koje podsjećaju na dane kada smo slike razvijali u foto-studiju. A, sudeći prema NY postu, njihova najnovija meta su fiksni telefoni, i to oni – žičani!

Mnogi se pitaju zašto bi itko želio zaboraviti moderne pametne telefone i vratiti se na stare modele. No, odgovor leži u specifičnoj kombinaciji nostalgije, funkcionalnosti i estetske privlačnosti koju mladi ljudi danas traže; Naime, mnoštvo generacije Z dobro pamti prizore odraslih koji koriste fiksni telefon montiran na zidu ili položen na stoliću u dnevnom boravku, a često su, gledajući tadašnje popularne serije poput Gilmorica, stvorili idealnu sliku o životu koji je uključivao – telefon na žicu. Posjedovanje takvog uređaja danas premošćuje taj jaz između stvarnosti i fantazije, što je mladim ljudima itekako atraktivno samo po sebi. Osim toga, telefoni na žicu se savršeno uklapaju u trend “nostalgije za 2000-tima” koji je postao posebno popularan među Generacijom Z; Estetika retro proizvoda, poput fiksnih telefona, CD playera i instant kamera, čini ih poželjnim dodatkom za mnoge mlade koji sve češće žele unijeti dozu vintage šarma u svoju svakodnevicu, a što dokazuje i police brojnih trgovina poput Urban Outfittersa koji u svojoj ponudi odavno ima retro CD playere, preklopne telefone i – telefone na žicu!

Iako je za većinu Generacije Z telefon na žicu više estetski dodatak nego funkcionalni uređaj, praktične prednosti ovih telefona također igraju ulogu. Ovi telefoni nude sigurnost i pouzdanost koje pametni telefoni ponekad ne mogu pružiti; Bez potrebe za punjenjem i uz minimalnu mogućnost ometanja, fiksni telefoni omogućuju mladima da se usredotoče na razgovore bez distrakcija. Upravo zato, za mnoge je fiksni telefon postao simbol jednostavnosti, a u svijetu preopterećenom tehnologijom, ‘povratak jednostavnom životu’ može biti zaista osvježavajuće iskustvo.

Dakle, iako Generacija Z ne treba fiksne telefone za svakodnevnu komunikaciju, njihov povratak ima smisla kada se sagleda u kontekstu želje za povezivanjem s prošlošću i stvaranjem prostora za autentična iskustva. Pa, ako ste i vi inspirirani ovom retro renesansom, bacite se u potragu jer, na gotovo svim shopping platforamama možete pronaći ‘stylish’ modele fiksnih telefona koje možete kupiti već danas!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE