Kako organizirati rođendansku proslavu koja će ispuniti sva očekivanja?

Bez obzira na to spadate li u skupinu onih koji križaju dane na kalendaru, odbrojavajući tako do svog rođendana ili biste najradije taj dan jednostavno preskočili, proslavu rođendana gotovo je pa nemoguće izbjeći. Bilo da ste se sami pronašli u ulozi organizatora ili imate drage ljude koji će taj dio preuzeti na sebe kako biste se zaista osjećali posebno taj dan, ono što je zajedničko svima jest želja da sve bude savršeno te da svačija očekivanja, a ponajviše od samog slavljenika, budu ispunjena…

Torta s omiljenim likom iz crtanog filma, najdraža ekipa okupljena oko stola, hrpa poklona i prepuno srce samo su maleni dio uspomena iz djetinjstva na rođendanske partyje. Proslava rođendana nekako uvijek sa sobom nosi i tu jednu sjetnu notu koja u nama budi najljepše emocije, a koje ponekad zaboravimo održavati i kao odrasli. Proslava rođendana poseban je događaj koji rado dijelimo s dragim nam osobama, stoga u njemu trebamo uživati baš kao što smo to radili u djetinjstvu.

S druge strane, organiziranje rođendanske proslave može predstavljati poseban izazov, no uz dobru pripremu i nekoliko korisnih trikova, vrlo lako možete organizirati proslavu u kojoj će uživati baš svi. Za početak nije loše odrediti temu same proslave, a koja će odražavati interese slavljenika. To može biti nekakav omiljeni film, knjiga ili smiješna anegdota, no ono što je bitno jest to da savršeno odražava karakter i osobnost slavljenika.

Kada imate odabranu temu, vrlo lako se postavlja ton za dekoriranje, dress code i ostale aktivnosti. Također, planirajte aktivnosti koje će angažirati sve goste jer zaista nema goreg od toga kada ih vidite da se dosađuju. Kvizovi, društvene igre, karaoke, DJ, samo su neke od ideja kako rođendansku zabavu učiniti – zabavnom.

Osim zabave, važno je voditi računa i o zalogajima koji će se pronaći na stolu, ali i o pićima koja će pružiti pravo osvježenje. Različite opcije hrane zapravo su najbolji odabir kako biste zadovoljili sve ukuse, stoga servirajte nekoliko slanih i slatkih opcija. To mogu biti pizze, grickalice, kanapeići, razne vrste salata, kolači, torta ili pak sladoled – što je super opcija za ljetne mjesece.

Ono što je česti problem kod organizacije rođendanskih zabava jest ‘pogoditi’ potrebnu količinu pića. Koliko puta ste samo za vrijeme same proslave poskrivećki oblačili cipele i odlazili u dućan jer opet nešto nedostaje? Kako to više ne bi bio slučaj, potrebnu količinu pića možete izračunati na Roto Party planeru.

O čemu je točno riječ? U 4 jednostavna koraka izračunajte preporučene količine pića, bez obzira o kojoj prilici se radi. Nakon što odaberete vrstu zabave, vlastite preferencije po pitanju samih pića te broj gostiju, preporučene količine možete odmah prebaciti u webshop košaricu. Definitivno sjajan i jednostavan način da si olakšate samo organiziranje, a da nitko ne ostane žedan!

Pored svega navedenog, ne zaboravite uživati i u samoj proslavi jer je ipak riječ o onim malim trenucima koji će s godinama sigurno postati draga nam uspomena!

Foto: Unsplash / Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE