Kamenice s pivom, tartufi i vrganji: Theatrium ima novi, jesenski meni prepun fantastičnih jela!

U srcu zagrebačke gastronomske scene, Theatrium by Filho ponovno podiže ljestvicu s potpuno novim jelovnikom, koji je stvoren da oduševi čak i najzahtjevnije nepce. Smješten u šarmantnom dvorištu Zagrebačkog kazališta mladih, ovaj restoran već gotovo tri godine pruža jedinstven doživljaj objedovanja, uz posvećenost detaljima i inovativnost koja ga čini jednim od najboljih u gradu.

Chef Filip Horvat, koji je zadužen za svaku kulinarsku kreaciju, donosi novi jesensko-zimski meni, ističući sezonske sastojke i bogate okuse koji su idealni za hladnije mjesece. Hrabra kombinacija klasične francuske i talijanske kuhinje s kreativnim lokalnim twistom nastavlja biti temelj kuhinje The Atriuma, no novim jelima unose nijanse koje će iznenaditi i oduševiti svakog gosta.

Na novom meniju, koji je lansiran početkom listopada, naći ćete kamenice s đumbirom i pivskim gelom – kombinaciju koja donosi svježinu na tanjur. Ljubitelji morskih plodova neće moći odoljeti ni jakovskim kapicama poširanim u šampanjcu, serviranima uz crne tartufe, što je spoj koji odiše luksuzom. Još jedna sezonska delicija je salata od šumskih gljiva, koju chef Horvat obogaćuje poširanim jajem i pikantnim dresingom od dijonskog senfa.

Topla predjela također prate sezonu, pa tako juha od buče s aromom peršina te bogata juha od batata s hrskavom slaninom uvode goste u tople, utješne okuse. Među glavnim jelima posebno se ističe rižoto s gusjom jetrom i bellotom – dekadentan, ali nevjerojatno privlačan izbor koji će zasigurno postati hit ovog jelovnika.

Chef Horvat nije zaboravio na ljubitelje tradicionalnih okusa, pa je po prvi put uveo pašticadu, pripremljenu od goveđih obraza, koja se poslužuje s neobičnim dodatkom bamije i rimskim njokom. Hlap, još jedna novost na jelovniku, peče se na roštilju i poslužuje na kremi od cvjetače uz čips od raštike, donoseći morski dašak u srce Zagreba.

Za sladokusce, novi deserti ne smiju se propustiti – osobito rum baba s tartufima, koja nudi neočekivanu, ali savršenu kombinaciju, te štrudl od jabuka s kremom od gorkih badema, koja donosi klasične okuse u suvremenom ruhu.

Naravno, iz jelovnika nisu izostala ni najprodavanija Horvatova jela poput ćevapa od tune, Beef Wellingtona i rižota s biftekom – već dobro poznati hitovi koji oduševljavaju stalne goste.

Uz bogatu vinsku kartu, s etiketama iz svih dijelova Hrvatske, Theatrium ostaje mjesto koje ne samo da nudi vrhunske okuse, već pruža i cjeloviti doživljaj. Bilo da sjedite na verandi okruženoj zelenilom ili u toploj unutrašnjosti restorana, svaki posjet pretvara se u pravu gastronomsku avanturu. Bez sumnje, ovo je adresa koju ne smijete propustiti ako želite doživjeti sve čari moderne, ali autentične kuhinje!

Foto: Theatrium, Unsplash, Pexels (Ilustracije)

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE