[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Klasik koji nikad ne razočara: Imamo recept za sočni mramorni kolač od vanilije i čokolade

Iako volimo eksperimentirati s blagdanskim menijem, neki klasici su s razlogom klasici. Zato smo pronašli odličan recept za kolač koji vole i mali i veliki, a koji možete poslužiti kao doručak ili nakon svečanog blagdanskog ručka. Naravno riječ je o kultnom mramornom kolaču koji je poznat po sočnom biskvitu i zanimljivom uzorku.

Možda niste znali, ali mramorni kolač potječe iz Njemačke, a danas se jede gotovo u svim dijelovima svijeta. Riječ je o kolaču koji se jako brzo priprema, a najčešće se sastoji od svijetlog i tamnog biskvita koji se izlijeva u kalup za kuglof ili kruh.

Na Instagram profilu @amna_foodie pronašli smo super jednostavan recept jako sočan i mekan mramorni kolač na bazi biskvita od vanilije i čokolade. U nastavku prenosimo cijeli postupak pripreme i sve potrebne sastojke.

Sastojci:

3 jaja
120 g šećera
50 ml biljnog ulja
125 g jogurta
1 žličica arome vanilije
180 g brašna
10 g praška za pecivo
25 g kakaa u prahu
4-5 žlica mlijeka
maslac

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer, ulje, jogurt i aromu vanilije. Miješati 2-3 min (po potrebi električnim mikserom). U obrađenu smjesu umiješajte brašno i prašak za pecivo.
Tijesto podijelite na dva dijela i u jednu od dvije smjese dodajte kakao i mlijeko. U maslacem namazan i pobrašnjen kalup naizmjence redajte slojeve svijetlog i tamnog tijesta. Kružnim pokretima nožem pomiješajte slojeve. U sredinu staviti malo maslaca i pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE