Kroz četvrto izdanje Greencajt festivala vodi vas AI asistentica Mirjana: Pitajte što god vas zanima!

Ove godine posjetitelji Greencajta imaju prilike koristiti vlastitog AI asistenta odnosno asistenticu, čija je zadaća pružiti sve relevantne informacije o programu, lokaciji i svim sadržajima. Razvili su je u inovativnoj softverskoj firmi Mindsmiths, a programeri su osposobili asistenticu da s vama može komunicirati od 0 do 24.Odmah smo isprobali ovu mogućnost i postavili joj nekoliko pitanja. Možemo samo reći – baš je cool.

Četvrto izdanje Greencajta, kreće! Pripreme su bile dugotrajne, ali vrijedilo je truda jer vas očekuju zanimljivi paneli, vrhunski stručnjaci s područja održivosti, odlična hrana, a vjerujemo i atmosfera. A da bismo bili u duhu svoga vremena, naravno, na održiv način, dobivate i osobnu AI asistenticu, koja će vas sigurno voditi kroz sva događanja Festivala, pružiti vam sve relevantne informacije o programu, lokaciji, svim sadržajima, dati konkretne upute i savjete o tome kako maksimalno iskoristiti sve što program Greencajta pruža. Osim za brze informacije, asistentica umjesto vas može preuzeti aktivnu ulogu na predavanjima i panelima te za vas čak postavljati pitanja.

Bok, ja sam Mirjana i bit ću tvoj vodič na Greencajtu!

Prvi dan Festivala, prije svih posjetitelja, imali smo priliku razgovarati s AI asistenticom – Mirjanom i priznajemo da je prilično cool. Kao prvo, aktivacija je jednostavna – preko QR koda ili linka otvara vam se komunikacija s AI asistentica na WatsApp aplikaciji. Nije potrebno skidanje aplikacije.

Iako nam je program Greencajta dobro poznat, postavili smo AI asistentici Mirjani nekoliko pitanja. Pitali smo je o tome koje teme su idealne za networking na Greencajtu. Na popis je Mirjana stavila održivu energiju i energetiku, budućnost hrane, održivi gospodarski razvoj, financije u kontekstu zelene tranzicije, lifestyle i održivu modu… U svakom trenutku Mirjana zna i tko nastupa u dvorani te koje su aktivacije u expo zoni. Odmah smo se informirali i o gastro ponudi kako bi bili spremni za pauzu. Mirjana nam je preporučila ”Burger koji voli planet, vege medaljone i tacose netaknute mesom”. Prije dolaska pitali smo je i kolika je gužva te kada točno putopisac i nagrađivani novinar Goran Milić drži svoje predavanje, a AI asistentica nam je dala detaljan odgovor: “Goran Milić drži predavanje pod nazivom ‘What’s up folks!’ u petak, 24. svibnja, u 16.45.” Potom smo zatražili informaciju koja je cijena karte za koncert Damira Urbana i može li se ući nevezano za festival, a Mirjana je odgovorila da je zasebna cijena za koncert 15 eura, čak je poslala link na kojem je moguće kupiti ulaznice i objasnila kako će se dio prihoda od kupnje ulaznica donirati programu “OTP zaokruži”. Poželjela nam je dobru zabavu i rekla da nam je rado na raspolaganju za sva ostala pitanja.

Stoga, pozivamo vas da ne oklijevate, nego iskoristite maksimalno ovu inovaciju čak i prije negoli zakoračite na Greencajt kako biste se upoznali sa svime što vas očekuje u sljedeća tri dana i mogli isplanirati dan.

Dakle, skenirajte QR kod i pravo društvo vam je zajamčeno:

ili kliknite na link , upoznajte se sa svojim osobnim AI asistentom i uživajte u Greencajtu!

Foto: Gordan Svilar

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE