[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Kultne ‘šubare’: Imamo najbolji recept koji uspije svaki put!

Božić je pred vratima, a domovi već danima mirišu na cimet, vaniliju i svježe pečene kolače. Među svim klasičnim blagdanskim poslasticama, kultne šubare izdvajaju se svojom neodoljivom kombinacijom nježnog biskvita, bogate kreme i mirisnog kokosa. Ovaj tradicionalni kolač, poznat i kao ruska kapa, savršen je izbor za sve koji žele na blagdanskom stolu spojiti eleganciju i toplinu domaćih recepata.

Priprema šubara nije samo obično pečenje kolača, već pravi mali ritual koji može biti zabavna grupa aktivnost koja će u budućim godinama buditi nostalgiju i okupljati obitelj za stolom.

U nastavku vam donosimo recept koji će osigurati da vaše šubare budu savršene svaki put.

Sastojci za biskvit:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 120 g brašna
  • 10 g kakaa

Sastojci za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g maslaca

Ostalo:

  • 200 g kokosovog brašna
  • 200 ml čokolade za kuhanje (otopljene)

Priprema:

  1. Biskvit: Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, postupno dodajući šećer. Dodajte žumanjke i lagano umiješajte. Prosijte brašno i kakao te ih pažljivo umiješajte u smjesu. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
  2. Krema: Pomiješajte brašno, šećer i vanilin šećer s malo mlijeka kako biste dobili glatku smjesu. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, zatim dodajte pripremljenu smjesu i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Ohladite kremu, a zatim umiješajte omekšali maslac i miksajte dok ne postane glatka.
  3. Slaganje: Iz ohlađenog biskvita čašom izrežite krugove. Svaki krug prerežite vodoravno na pola, premažite kremom i spojite. Vanjske strane također premažite kremom, uvaljajte u kokosovo brašno, a vrhove umočite u otopljenu čokoladu.
  4. Hlađenje: Gotove šubare stavite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja.

U slast!

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE