‘Last minute’ recept: Raffaelo snjegovići kao najukusnija i najljepša dekoracija blagdanskog stola!

Blagdansko vrijeme često zna biti izazovno, a posebice za one koji su zaduženi za pripremu jelovnika za brojne proslave i okupljanja. A ako ste i vi jedni od onih koji još uvijek nisu završili s pripremom kolača za blagdanski stol, ne brinite, jer imamo savršenu ideju koja će oduševiti sve vaše goste, kako okusom, tako i vizualno! 
Ovaj recept je kao stvoren za sve one koji traže brze i jednostavne slatke zalogaje koje obožavaju svi, a čija vam priprema neće oduzeti previše vremena kojeg ionako uvijek nedostaje tijekom blagdana. Riječ je o simpatičnim Raffaello snjegovićima koji će vaš blagdanski stol učiniti neodoljivim, a samu pripremu toliko zabavnom da u ovom jednostavnom procesu slobodno mogu uživati i vaši mališani! Ako ste već usavršili svoj recept za pripremu klasičnih, domaćih Raffaelo kuglica, slobodno iskoristite vlastito znanje, no za svakog snjegovića pripremite dvije kuglice – jednu u većoj, a drugu u manjoj veličini. Naš recept otkrijte u nastavku:
Sastojci:
200 g bijele čokolade
1 šalica kokosovog brašna
1/2 šalice mljevenih lješnjaka
1/2 šalice kondenziranog mlijeka
1/2 šalice kokosovog brašna (za valjanje kuglica)
Upute:
Rastopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, povremeno miješajući dok ne postane glatka. Dodajte kokosovo brašno, mljevene lješnjake i kondenzirano mlijeko u rastopljenu čokoladu te sve skupa dobro promiješajte. Stavite smjesu u hladnjak na otprilike 1-2 sata.
 
Kada je smjesa dovoljno čvrsta, oblikujte kuglice u paru tako da jedna bude manja od druge. Potom uvaljajte svaku kuglicu u dodatno kokosovo brašno kako biste stvorili vanjski sloj. Na kraju spojite kuglice te slatkišima oblikujte oči, nos i gumbiće na vašim snjegovićima. Stavite snjegoviće u hladnjak na 30 minuta, a prije posluživanje preko njih pospite dodatni sloj kokosa! U slast.

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE