‘Life on Mars’ na Pagu jedna je od najljepših šetnica u Hrvatskoj

Za one koji još uvijek nisu čuli za jednu od najljepših trail staza u Hrvatskoj koja svojim posjetiteljima pruža nevjerojatan pogled kakav ćete pronaći rijetko gdje na svijetu, značenje imena koje nosi – ”Life of Mars” postaje vam jasno tek kada uživo iskusite ovaj krajolik i njegovu nepreglednu ljepotu vrijednu divljenja koja će potpuno oduševiti čak i one koji nisu pretjerani ljubitelji aktivnih izleta i planinarenja.

Na prekrasnom Pagu u stazi dugoj 15 kilometara stao je čitav jedan planet, a njegovo glavno mjesto jest Metajna, maleno mjesto udaljeno 12 kilometara od Novalje, od koje cijela avantura i započinje. Na više mjesta u Metajni ucrtani su znakovi za stazu na koju možete krenuti iz raznih smjerova te odabrati ”šetnju” od 4, 7, 12 ili pak 15 kilometara, ovisno o tome koliko želite da samo planinarenje bude zahtjevno. Netaknuta i surova prirodna ljepota, prekrasne plaže i uvale Metajne idealno su mjesto za aktivni odmor i punjenje baterija u dobrom društvu, a valja napomenuti i da su na ovoj stazi dobrodošli i vaši četveronožni prijatelji. Ipak, pripazite na moguće susrete s raznim životinjicama koje nastanjuju otok Pag, a poglavito na ovce.

Posjetite prekrasnu uvalu Ručica, obiđite Stogaj, stijenu neobičnog oblika koja privlači planinare iz cijelog svijeta na uspon. Nastavite put prema uvali Seline i uživajte u osjećaju tajnovitosti i mira koji putuje ovim pustim krajobrazima. ”Life on Mars” jedna je od onih lokacija zbog koje bi planinarenje i aktivne izlete mogli zavoljeti i oni koji nisu pretjerano oduševljeni samom idejom aktivnih izleta.

Više informacija o samoj ruti, kao i označene staze i koordinate, pronađite na linku.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE