U Zagrebu, mjestu gdje se gastro scena neprestano razvija i gdje novi restorani niču gotovo svakodnevno, ljubitelji dobre hrane uvijek su u potrazi za novim okusima i iskustvima. Ova kulinarska ‘revitalizacija’ pruža priliku za otkrivanje raznolikih koncepata koji itekako obogaćuju gradsku scenu, a kojoj se nedavno pridružio jedan posve novi restoran – Makamana.
Otvoren u Lastovskoj ulici, na mjestu nekada popularnog Savica Eateryja koji je bio omiljen među lokalcima, Makamana restoran predstavlja potpuno nov pristup ugostiteljstvu. Na čelu kuhinje je chef Anel Tomašić, poznat po svom sudjelovanju u prvoj sezoni kulinarskog showa Hell’s Kitchen. Njegova kreativnost i strast prema kuhanju vidljivi su kroz jelovnik koji nudi raznovrsne delicije, uključujući rižota, tjestenine i zanimljiva jela od piletine s curry umakom koja odražavaju chefovu posvećenost kvalitetnim sastojcima i inovativnim okusima.
Jedan od posebnih aduta Makamane su i svakodnevni gableci, koji donose raznoliku ponudu jela, a koja se kreću po cijenama od 10 do 14 eura. Gosti mogu uživati i u klasičnim hrvatskim jelima, poput graha ili telećeg pečenja s krumpirom, ali i u modernim interpretacijama poznatih okusa kao što je hrskava piletina obložena chia sjemenkama, poslužena uz salatu od bulgura, glaziranog šipka i sirup od mente, te domaći njoki u umaku od vrganja i glazirane mrkve koji će vas oduševiti na prvu. Sigurni smo kako će baš ova raznolikost privuči pažnju različitih gostiju, od lokalaca koji traže provjereno dobra jela, pa sve do gurmana koji traže posve novo kulinarsko iskustvo!
Sve informacije o Makamani možete pratiti na njihovim društvenim mrežama!