[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Mango tiramisu: Osvježavajuća, tropska rapsodija koju morate probati!

Iako kalendarski tek ulazimo u prvi dan ljeta, vremenski uvjeti već danima nas podsjećaju na činjenicu da je ljeto već stiglo. Ako nas pitate, sada je idealno vrijeme za eksperimente u kuhinji, a posebice ako govorimo o osvježavajućim, voćnim delicijama koje ćemo ovoga ljeta pripremiti barem nekoliko puta. Pa, ako ste i vi ljubitelj klasičnog tiramisua, a ipak tražite nešto drugačije, nešto što će vas istovremeno osvježiti i zasladiti, imamo pravu stvar za vas, a ona se zove – Mango tiramisu!

Ovaj desert spaja najbolje od dva svijeta: kremastu raskoš tiramisua i egzotičnu sočnost manga! I zaista, mango je apsolutni kralj ljetnog voća – slatkast, sočan i pun vitamina! Osim što je izuzetno ukusan, donosi pravu eksploziju boja na tanjur i unosi dašak tropskog svijeta u svaki desert. A kombiniranjem manga s kultnim talijanskim tiramisuom stvorili smo savršenu harmoniju između bogatstva okusa i lagane, osvježavajuće teksture. Ovaj twist klasičnog tiramisua idealan je desert za tople ljetne večeri, a ako i vi želite kušati ovu rapsodiju okusa, slijedite ove jednostavne korake u nastavku članka i uživajte u svježini i kremoznosti ovog posebnog kolača!

Sastojci:

2 zrela manga
250 g mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
1 čajna žličica vanilije
200 ml svježeg soka od naranče
1 paket piškota
30 ml likera od naranče (opcionalno)
Kokosovo brašno za posipanje

Upute:

Ogulite mango i narežite ga na tanke kriške. U velikoj posudi, pomiješajte mascarpone, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu. U drugoj posudi, izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Lagano umiješajte šlag u mascarpone smjesu. Piškote kratko uronite u sok od naranče pomiješan s likerom (ako koristite). U kalup za tiramisu, posložite red piškota, zatim premažite s dijelom mascarpone kreme i posložite kriške manga. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem kreme. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Prije posluživanja, posipajte kokosovim brašnom za dodatnu svježinu.

Uživajte u ovom savršenom ljetnom desertu!

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE