Mirna Koliba u Maksimiru je novo hit mjesto uz jezero, a uskoro ćete tamo moći iznajmiti i čamce

Mirna Koliba otvorena je Maksimiru prije 15ak dana, a na društvenim mrežama je već postala hit kao zelena oaza za ispijanje kave u miru najvećeg zagrebačkog parka Maksimira. Lijepa terasa tik iznad jezera osvojila je na prvi pogled mnoge koji su ovdje odlučili potražiti predah od ljetnih vrućina.

Izvorno Mirna Koliba je jedan od najstarijih objekata u Parku Maksimir koji se nalazio u zaravni Švicarske kuće te je korisnicima tog vremena omogućavao uživanje u vizurama parka. Nažalost 1916 god. je nestala u požaru., kaže Tomislav Ivanković iz Konobe Mašklin i Lata koji su i pokretači ove priče. Danas se Mirna Koliba nalazi uz prvo maksimirsko jezero te nije zamišljena kao klasični kafić već kao mjesto okrijepe, opuštanja i uživanja u ljepotama Parka Maksimir. Radi se o samoposlužnom objektu s mogućnošću korištenja terase.

Trenutno na ovoj šarmantnoj lokaciji možete uživati u kavi, drugim toplim napitcima te prirodnim sokovima od lavande, bazge, mente, kao i svježe cijeđenim sokovima i limunadi. Plan je ponudu uskoro proširiti na smoothie te male zalogaje poput mini palačinka, slatkih i slanih pita. Ponudu planiraju proširivati tako da prati godišnja doba, a Mirna Koliba će biti otvorena cijelu godinu.

Mnoge je ova lokacija posjetila na oaze uz jezera i rijeke u gradovima poput Amsterdama, Barcelone i drugih metropola, a kako smo doznali od inicijatora Mirne kolibe, u Maksimiru će pokušati stvoriti sličan ambijent. Uskoro uz uživanje na terasi uz jezero posjetiteljima parka kao dodatni sadržaj ćemo ponuditi mogućnost iznajmljivanja čamaca kao i mali suvenir shop u kućici do naziva “Slavuj Gaj”.

@leia.lorena Maksimir, Mirna Koliba, hot ❤️‍🔥 #zagreb #maksimir #hrvatska #balkantiktok #croatia #fyp ♬ original sound – Artemas fan

Foto: Meet in Zagreb (S. Carek, J. Duval, Boška i Krešo), TikTok, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE