‘Motovun Sunset & Wine’: Pridružite se proslavi ljeta s vrhunski uparenim vinima i delicijama

Degustacija vina u Istri nije samo prilika za uživanje u vrhunskim vinima, već i pravo putovanje kroz povijest, kulturu i okuse ove regije. Istra je poznata po svojim autohtonim sortama grožđa, poput malvazije i terana, koje svojim jedinstvenim karakteristikama očaravaju ljubitelje vina diljem svijeta. Mnogi vinski podrumi nude ekskluzivne degustacije gdje se vina uparuju s lokalnim delicijama, stvarajući nezaboravne doživljaje za sva osjetila. Ova vinska iskustva često se održavaju u prekrasnim ambijentima, od drevnih vinskih podruma do suvremenih terasa s panoramskim pogledima, što dodatno obogaćuje cijeli doživljaj.

Upravo takav spektakularan doživljaj očekuje sve posjetitelje “Motovun Sunset & Wine” događaja, koji će se održati 22. lipnja 2024. godine na terasi vinarije Vina Bertoša. Ovaj ekskluzivni eno-gastro događaj slavi početak ljeta uz savršeni spoj vrhunskih vina i gurmanskih delicija, a sve to uz očaravajući zalazak sunca nad Motovunom. Posjetitelji će imati priliku kušati izabrane etikete vina iz serije Berba by Bertoša, koje će uz stručno vodstvo sommelierke Karin Rupena Perdec biti savršeno uparene s delicijama chefa Damira Štefanića i Nikole Srdoča iz Konobe “Pod Voltom” Motovun.

Na meniju su pjenušac Róse iz 2020. godine, Malvazija iz 2023., te Teran iz 2020., koji će biti posluženi uz sofisticirana jela poput kremaste skute s mariniranim svinjskim fileom, te boškarina u crnom vinu. Ograničen broj mjesta od 40 osigurava intimnu atmosferu, a cijena po osobi iznosi 60 EUR. Za sve one koji žele uživati u jedinstvenom spoju prirodne ljepote, vrhunske glazbe i okusa, prijave su moguće putem emaila [email protected]. Ovo je savršena prilika da doživite Istru u njenom najčarobnijem izdanju i uživate u svakom trenutku.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE