Nezaustavljiva glazbena sila: Dua Lipa bacila je pulsku Arenu u trans

Dobitnica tri nagrade GRAMMY i sedam nagrada BRIT, globalna pop zvijezda i nezaustavljiva glazbena sila Dua Lipa, započela je promociju novog album Radical Optimism. Prije Pule, pjevačica je nastupila 5. lipnja u Berlinu, a ovaj mjesec će nastupiti u francuskom Nimesu, 12. i 13. lipnja.

Radical Optimism treći je po redu album Dua Lipe, a objavljen je početkom svibnja. Hit singlovi Houdini i Training Season očarali su publiku i prije izlaska albuma. Inspiriran njezinim procesom samootkrivanja, najnoviji album Radical Optimism govori o čistoj radosti i sreći koje se javljaju u trenutku kada nam situacije s kojima se bilo nemoguće suočiti postanu puno jasnije.

“Prije nekoliko godina prijatelj me upoznao s pojmom Radikalni Optimizam. To je koncept koji je na prvu rezonirao sa mnom pa sam postala znatiželjnija i počela se igrati s tom idejom, a brzo se utkala u moj život”, izjavila je Dua Lipa te je dodala: “Shvatila sam – to je način da graciozno prolazite kroz kaos i osjećate se kao da možete prebroditi svaku oluju. U isto vrijeme, zatekla sam se kako pregledavam glazbenu povijest psihodelije, trip hopa i Britpopa. Oduvijek mi se činilo da imaju vrlo samouvjeren i optimističan zvuk, a tu iskrenost i taj stav sam prenijela i na svoj rad.“

Upravo tako je sinoć bilo u pulskoj Areni. Optimistično, samouvjereno i na spektakularnoj pozornici u jedinstvenom koncertnom ambijentu rimskog amfiteatra. Naravno da Dua Lipa uvijek osvaja svojom pojavom, međutim na samom početku koncerta izvela je hit ”Training Season” koji je bacio publiku u trans i dao do znanja da se sprema jedan od koncerta za pamćenje. Pjevačica je okružena svojim plesačima redala hit za hitom: ”One Kiss”, ”Illusion”, ”Levitating”. Osim energičnim nastupom, mnogi su oduševljeni i pjevačičinim povicima ”ajmo ljudi” kojima je dodatno hajpala publiku koja je satima čekala u redu kako bi na vrijeme zauzela svoje mjesto što bliže pozornici.

Foto: Tyrone Lebon, Radical Optimism Album Artwork, Instagram (@dlipanews),(@mali_medo_hr)

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE