Nove epizode hit serije “Bridgerton” izazvale burne reakcije među fanovima

Treća sezona omiljene dramske serije koja prati spletke i romanse britanskog plemstva u 19. stoljeću premijerno je prikazana 16. svibnja s prvih nekoliko epizoda, dok je drugi dio dostupan na Netflixu od jučer. Očekivano, posljednje epizode treće sezone odmah su privukle pažnju gledatelja i izazvala razne emocije, a sudeći prema prvim komentarima, najveći fanovi i nisu baš oduševljeni novim epizodama…

Glavna radnja treće sezone usredotočena je na odnos između Penelope Featherington i Colina Bridgertona. Penelope je odlučila ostaviti iza sebe svoje osjećaje prema Colinu nakon što je čula njegove grube riječi. Istovremeno, Colin se vraća s putovanja, no shvaća da ga Penelope, jedina koja ga je uvijek cijenila zbog njegove prave osobnosti, više ne gleda istim očima. To dovodi do napetosti i brojnih problema, uključujući otkrivanje Penelopine tajne o njezinom alter egu, Lady Whistledown, što je ujedno i glavna radnja ove sezone. No, bez obzira na obećavajući trailer, obožavatelji nisu zadovoljni promjenama u odnosu na knjigu na kojoj je sezona temeljena; Kritike su mahom usmjerene na činjenicu da serija nije dosljedna književnom predlošku, a promjene u radnji i karakterima izazvale su veliko negodovanje među fanovima.

Odlazak poznatih lica

Nova sezona donosi i promjene u glumačkoj postavi. Nicola Coughlan i Luke Newton ponavljaju svoje uloge kao Penelope i Colin, dok su se pojavila i nova lica. Međutim, veliki gubitak za seriju predstavlja izostanak Regé-Jean Pagea, čiji je lik vojvode od Hastingsa bio jedan od omiljenijih među gledateljima. Također, Daphne Bridgerton, koju je glumila Phoebe Dynevor, više nije dio serije, što je izazvalo razočaranje kod mnogih obožavatelja. Kao što smo ranije i napomenuli, posebno su nezadovoljni oni koji su čitali knjige, jer smatraju da serija previše odstupa od originalne priče.

Sve u svemu, dok su neki gledatelji uživali u novim epizodama i raduju se nastavku serije, drugi su ostali razočarani izmjenama i gubitkom omiljenih likova. Ova sezona “Bridgertona” definitivno je podijelila publiku i izazvala brojne diskusije o tome koliko daleko serija može odstupiti od izvornog materijala prije no što izgubi svoju čar?

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE