Očaravajuća bijela plaža u susjednoj Italiji na kojoj slobodno šeću bijele – krave!

Ljeto je sve bliže, a ako tražite posebnu destinaciju za vaš odmor, imamo nešto zaista posebno za ljubitelje prirode (i neobičnih susreta). Naime, na istočnoj obali Sardinije, nedaleko od grada Nuoro, nalazi se Berchida, plaža koja oduzima dah svojom netaknutom prirodom, ali i posebnim gostima – bijelim kravama koje se slobodno kreću po tom bijelom, rajskom pijesku.

Berchida je poznata po svom kristalno čistom moru i mekom bijelom pijesku, zbog kojeg izgleda kao pravi raj za sve one koji žele pobjeći od svakodnevnog stresa i uživati u miru i ljepoti Mediterana. Ova plaža je idealna za sve koji traže opuštanje u prirodnom okruženju, daleko od turističkih gužvi. A ono što Berchidu čini posebno jedinstvenom su već spomenute bijele krave koje svakodnevno posjećuju plažu; Pripadaju lokalnim poljoprivrednicima i često dolaze do obale kako bi se osvježile i okupale, ali i podružile s posjetiteljima kojima redovito priušte jedinstven prizor za pamćenje.

Osim uživanja u sunčanju i plivanju, posjetitelji Berchide uživat će u istraživanju okolnih područja koja nude brojne staze za pješačenje, i koje vam omogućuju da spontano otkrivate skrivena prirodna bogatstva i autentični mediteranski pejzaž. Blizina grada Nuoro čini Berchidu savršenom destinacijom za jednodnevni izlet, što je savršena kombinacija za kulturno istraživanje manje poznatog, a itekako impresivnog grada, s opuštanjem na jednoj od najljepših plaža Sardinije. Stoga, ako ste u potrazi za nezaboravnom ljetnom destinacijom, a ujedno ste jedni od onih koje krave oduševljavaju, Berchida je lokacija koja sigurno neće razočarati.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE