“Orange posset” još je bolji od limunovog: Imamo savršen recept!

Ovog ljeta, narančin posset preuzima scenu i osvaja ljubitelje slastica svojom jedinstvenom kombinacijom slatkog i citrusnog okusa. Iako je limunov posset bio popularan zbog svoje osvježavajuće kiselosti, narančin posset nudi blažu, suptilniju notu koja ga čini savršenim za tople ljetne dane. Njegova kremasta tekstura i bogat okus naranče stvaraju desert koji je istovremeno osvježavajući i zadovoljavajući.

Jedna od najvećih prednosti narančinog posseta je jednostavnost pripreme. Sa samo nekoliko sastojaka, možete napraviti ovu ukusnu poslasticu koja će impresionirati vaše goste. Kombinacija slatkog vrhnja, šećera i svježeg soka od naranče stvara desert koji je ne samo ukusan, već i vizualno privlačan. Ako tražite novi ljetni desert koji će vas oduševiti, narančin posset je pravi izbor.

Sastojci:

500 ml slatkog vrhnja
150 g šećera
Sok od 2 naranče (oko 100 ml)
Naribana korica jedne naranče
1 žličica vanilin šećera (opcionalno)

Priprema:

U velikom loncu, zagrijte slatko vrhnje i šećer na srednjoj temperaturi dok ne počne kuhati. Miješajte povremeno kako bi se šećer potpuno otopio. Kada vrhnje provrije, smanjite temperaturu i kuhajte još 2-3 minute uz stalno miješanje. Maknite lonac s štednjaka i dodajte sok od naranče i naribanu koricu. Miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ostavite smjesu da se malo ohladi, a zatim je ulijte u čaše ili posudice za posluživanje.

Stavite posude u hladnjak i ostavite najmanje 4 sata, ili dok se posset potpuno ne stisne. Prije posluživanja, možete ukrasiti posset naribanom koricom naranče ili svježim voćem.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE