Osvježavajući Aperol Mousse je savršeni ljetni desert koji morate probati!

Aperol je talijanski aperitiv koji je gotovo preko noći postao omiljeno ljetno piće diljem svijeta. Njegov lagani, osvježavajući okus s notama citrusa i naranče savršen je za opuštanje u toplim ljetnim večerima, a uz koktele poput popularnog Aperol Spritza, Aperol je postao sinonim za ljetno osvježenje i druženja na otvorenom.

No, ljeto je ujedno i idealno vrijeme za eksperimentiranje s laganim i osvježavajućim desertima, a Aperol mousse desert je savršen twist na omiljeni ljetni okus Aperola. Kombinacija bijele čokolade i Aperola stvara jedinstvenu mješavinu okusa koja je istovremeno slatka i osvježavajuća, a koja nas je oduševila već na prvi griz. Ovaj desert je jednostavan za pripremu i savršen za ljetna druženja, pružajući jedinstvenu kombinaciju okusa koja će oduševiti vaše goste. Recept otkrijte u nastavku:

Sastojci:

200 grama bijele čokolade
400 ml vrhnja
80 ml Aperola
2 vrlo svježa bjelanjka
80 g šećera

Upute:

Čokoladu podijelite na male komadiće. U loncu zakuhajte 150 ml vrhnja, maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi pa ostavite da se malo ohladi. U ohlađenu čokoladnu smjesu umiješajte Aperol.

Istucite 200 ml vrhnja u čvrsti šlag i umiješajte u čokoladnu kremu. Ulijte Aperol mousse u čaše i ohladite najmanje dva sata. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. Nanesite ‘snijeg’ na vaš mousse, te zapecite kuhinjskim plinskim plamenikom i pospite narančinom koricom! U slast!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE