Teško da možemo povjerovati da netko nije ljubitelj deserta. Čak i oni koji ne vole slatko, s vremena na vrijeme požele uživati u desertu. Ljeto je razdoblje kada najradije posežemo za hladnim i osvježavajućim slasticama, zato je na vrhu liste uvijek sladoled. No, pronašli smo još jednu brzu i ukusnu slasticu koju možete svaki dan napraviti kod kuće.
Kako su društvene mreže uvijek genijalan izvor gastro inspiracije, isplati se potražiti brze recepte koje možemo pripremiti u tek nekoliko minuta. Tako samo naišli na sorbet koji možete pripremiti s bilo kojim voćem koje volite. Kao svoje favorite izdvojili smo mango i jagodu, a priprema je ista.
Sastojci za 6 do 8 porcija:
1 kg smrznutog manga
80 ml soka od limuna
Sirup agave ili med po želji
Priprema:
Svježi mango izrežite na kockice potom ga stavite u zamrzivač dok se ne smrzne. Dodajte sve sastojke u blender i miksajte dok ne postane potpuno glatko. To može potrajati minutu ili dvije jer je mango zamrznut. Povremeno zaustavite blender i pomiješajte smjesu žlicom kako biste dohvatili sve komadiće koji ostanu na rubovima. Tako ćete dobiti savršeno kremastu smjesu.
Ovako pripremljen sorbet možete jesti odmah ako preferirate mekanu i kremastiju teksturu ili ga servirajte u polovice manga i vratite u zamrzivač dok se ne stegne (2-3 sata).
Foto: Instagram