Ljeto je pred vratima, a s njim dolazi i neodoljiva želja za osvježavajućim poslasticama. U svijetu gastronomije, jedan od najpopularnijih okusa koji je preplavio viralne recepte definitivno je obožavana pistacija. I zaista, ova orašasta delicija postala je nezaobilazni sastojak mnogih slastica, pa tako i sladoleda koji u ljetnom razdoblju postaje prvi izbor sve većeg broja sladokusaca.
No, zašto ovoga ljeta ne biste sami napravili vlastiti pistacio sladoled koji će nadmašiti često precijenjene, kupovne varijante? U potrazi za savršenim receptom za pistacio sladoled koji ćemo ovog ljeta servirati na ljetnim druženjima, shvatili smo kako je, barem u ovom kulinarskom pothvatu, jednostavnost ključna. Osim toga, pronaći recept koji zahtijeva minimalan napor, a pritom pruža maksimalan užitak, pravi je blagoslov, a posebice za one koji se ne osjećaju kao majstori u kuhinji. Tako će vam za ovaj savršeni pistacio sladoled biti potrebna samo tri sastojka, a najizazovniji dio pripreme jest – strpljenje! Recept otkrijte u nastavku:
Sastojci:
200 g grčkog jogurta
30 g pistacija (prethodno namočenih najmanje 3 sata)
15 g meda
Upute:
Namočite pistacije u vodi najmanje 3 sata ili ih ostavite preko noći da omekšaju, a potom prebacite namočene pistacije, grčki jogurt i med u blender. Miksajte sastojke dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Stavite smjesu u zdjelice ili posude za sladoled. Prekrijte zdjelice folijom ili poklopcem i stavite ih u zamrzivač preko noći, odnosno dok se smjesa potpuno ne stvrdne. Prije posluživanja, pospite smrvljenim pistacijama preko sladoleda. U slast!