Otkrili smo u čemu je tajna odličnog Club sendviča: Ovaj sastojak ne smijete preskočiti!

Club sendvič najpoznatiji je sendvič na svijetu, a njegova povijest vezana je za grad koji nikad ne spava – New York. Tako jedan od popularnih mitova koji se veže uz naziv sendviča otkriva njegove glavne sastojke. Smatrano je da je ‘CLUB’ akronim za ‘chicken and lettuce under bacon’. Iako je nekoliko različitih teorija o tome tko je stvarni izumitelj sendviča, sa sigurnošću znamo da se Club sendvič javio pred kraj 19. stoljeća, a navodno je prvo poslužen u njujorškom The Union Club-u.

Kratka povijest ovog popularnog sendviča svakako je zanimljiva, no još bolje je što Club sendvič, poput onoga koji će vam poslužiti u hotelu, jednostavno možete napraviti i kod kuće. Klasični Club sendvič ima nekoliko prepoznatljivih sastojaka i slojeva. U teoriji se radi o sendviču u kojem su slojevi s piletinom i slaninom, povezani slojem s povrćem i majonezom.

Neizostavan dio svakog Club sendviča je bijeli tost. Stoga je odabir savršenog tosta ključan za dobru izvedbu ovog klasičnog sendviča. Mulino Bianco tost je koji će vam dati savršen omjer hrskavosti i mekoće. Svježina tosta očuvana je posebnim postupkom izrade, bez umjetnih dodataka, te pakiranjem u kontroliranoj atmosferi. Budući da sadržava pravi omjer ugljikohidrata, bjelančevina i vlakana, kruh Mulino Bianco produljuje osjećaj sitosti te je prikladan i za dijetalnu prehranu. U slučaju da svom Club sendviču želite dati malo drugačiji okus možete klasičnu verziju tosta zamijeniti s Mulino Bianco Integrale tostom.

Sastojci:

pečena piletina marinirana u namazu od maslina
2 šnite sira po izboru (najbolje topljivog)
4 šnite tosta Pan Carrè Bianco
4 komada slanine
1 žlica majoneze
listovi zelene salate

Postupak:

Na tavi prepržite piletinu i slaninu pa krenite sa slaganjem svog Club sendviča. ‘Prvi kat’ se sastoji od kriške sira zatim slanine i piletine između dvije kriške kruha. Postupak ponovite kako biste dobili identičan sloj. Dva dobivena sloja povežite listom salate, rajčicama i s malo majoneze. Prerežite dijagonalno i stavite čačkalice za dekoraciju i lakše jedenje.

Foto: Instagram, Mirna Marić

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE