Ova divna plaža zaista zaslužuje ime koje nosi: Otkrivamo lokaciju!

Plaže Jadrana zasigurno su jedne od ljepših u Europi, to svake godine potvrđuje i velik broj turista koji upravo na hrvatskoj obali traže svoj djelić mediteranskog raja. Istraživanje obale jedna je od naših omiljenih ljetnih aktivnosti, upravo zato što nikada ne ostanemo razočarani. Takav je slučaj i s lokacijom koju smo ovoga puta izdvojili kao ”must see” ljetnu lokaciju za sve koji ljetuju na domaćoj obali.

Riječ je plaži koja dostojno nosi ime Divna. Smještena je na sjevernoj strani poluotoka Pelješca pa s nje pogled puca na dobro poznata turistička odredišta poput Zaostroga i mali dio otoka Hvara. Plaža je usječena u obalu, a iznad nje se nadvijaju zelena brda. Kombinacija plavog mora i zelenog raslinja na prvi pogled odaje dojam da se nalazite na nekoj tropskoj lokaciji.

Plaži se može pristupiti stepenicama koje se spuštaju s ceste, gdje obično kupači ostavljaju svoje automobile, jer adekvatnog parkirališta nema. No, ako znate išta o lokacijama u ovom dijelu Dalmacije, to vas neće iznenaditi. Plaža je šljunčana, a more je izrazito prozirno zbog pješčanog dna. Na ovoj uistinu divnoj plaži pronaći ćete nešto prirodnog hlada, a dodatno osvježenje možete potražiti u ugostiteljskom objektu na plaži.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE