[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

‘Pina Colada’ torta je savršen ljetni desert koji morate probati!

Ako nas pitate, ljeto je period u kojemu doslovce svaki sunčani dan doživljavamo kao priliku za uživanje u osvježavajućim pićima; Visoke temperature ‘tjeraju’ na terase i vrtove, gdje se uz lagani povjetarac i ugodnu atmosferu najbolje opuštamo uz – koktele. A, među omiljenim, nepogrešivim ljetnim izborima, visoko mjesto svakako zauzima Pina Colada – piće koje savršeno kombinira okuse ananasa, kokosa i ruma, i koje pruža neodoljivo osjećaj tropskog raja.

Pa, ako i vi uživate u okusu pina colade, onda će vam se sigurno svidjeti i najnoviji ljetni hit u svijetu deserata -Osvježavajuća Pina Colada torta. Ovaj osvježavajući desert pruža sve čari omiljenog koktela, ali u obliku slatkog zadovoljstva. Sa sočnim komadićima ananasa, kremastim slojem kokosa i blagim dodatkom ruma, ova torta je savršena za ljetne zabave, rođendane ili jednostavno – za svaki trenutak u kojemu želite uživati u hladnom desertu s okusom ovog obožavanog koktela. Recept otkrijte u nastavku!

Sastojci:

250 g mljevenog keksa (npr. petit beurre)
100 g maslaca, otopljenog
1 konzerva (400 ml) kondenziranog mlijeka
200 ml kokosovog mlijeka
200 g krem sira
1 šalica svježeg ananasa, narezanog na sitne komadiće
2 žlice ruma (opcionalno)
200 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
Kokosovi čips ili svježi komadići kokosa za posipanje

Upute:

U posudi pomiješaj mljeveni keks i otopljeni maslac dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Utisni smjesu u dno kalupa za tortu (promjera 22-24 cm) i poravnaj žlicom. Stavi u hladnjak dok pripremaš ostatak. U velikoj posudi mikserom izmiksaj kondenzirano mlijeko, kokosovo mlijeko i krem sir dok smjesa ne postane glatka. Dodaj svježe komadiće ananasa i rum (ako koristiš) te nježno promiješaj.

U drugoj posudi izmiksaj slatko vrhnje i šećer u prahu dok ne dobiješ čvrsti šlag. Lagano umiješaj šlag u smjesu s kondenziranim mlijekom i krem sirom dok se sve dobro ne sjedini. Izlij smjesu preko keksa u kalupu za tortu i poravnaj površinu. Stavi tortu u hladnjak najmanje 4 sata ili preko noći da se dobro stisne.

Prije posluživanja pospi tortu kokosovim čipsom ili svježim komadićima kokosa. U slast!

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE