Plava staklena lampa iz JYSKa jako sliči vintage murano modelima

Murano je jedan od venecijanskih otočića koji je u svijetu najpoznatiji po staklarstvu. Murano komadi iznimno su cijenjeni jer iza njih stoji rad majstora puhača, unikatnost svakog komada višestoljetna tradicija. Ako ste ljubitelj vintage komada zasigurno ste naletjeli na vintage lampe od murano stakla iz 60ih i 70ih. Takve svjetiljke mogu dosegnuti cijenu od nekoliko stotina eura, a ako ste ljubitelj njihovog izgleda mogao bi vas zanimati novi model iz JYSKa.

JYSK je imao nekoliko viralnih lampi ove godine koje su najviše nalikovale ‘Flowerpot’ lampi. Možemo reći da model koji nam je sad zapeo za oko također spada u kategoriju ‘gljivastih’ lampi, ali se zapravo radi o dva valjkasta dijela od kojih je gornji nešto širi. Ono zbog čega mislimo da je HJARNE model dobar ‘ulov’ je čista površina izrađena iz jednog komada, blagi uzorak na dijelu koji je osvijetljen zbog čega se doima da je lampa ručno rađen komad te neodoljiva ledeno plava boja.

Ova lampa može se lijepo uklopiti u različite stilove uređenja, a sigurno će vam se sviđati blaga svjetlost koju daje zahvaljujući zamućenom staklu. Međutim, prijek kupnje obratite pažnju na dimenzije, promjer je 16 cm, a visina 18 cm što znači da je model relativno malen. No, zbog toga može biti izvrstan dodatak polici za knjige ili stiliziran uz druge detalje poput vaze ili druge lampe.

Foto: JYSK, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE