Ne možemo biti ponosniji! Baby Lasagna i večeras raspametio Malmö Arenu!

U Malmö Areni večeras se održava finale 68. izdanja Izbora za najbolju pjesmu Eurovizije. Hrvatska ove godine ima i više nego dovoljno razloga da vjerno prati finale zbog našeg predstavnika Baby Lasagne koji nam je vratio nadu za pobjedom i želju za nastupanjem na Eurosongu. Rim Tim Tagi Dim već se tjednima je pjesma koja će najizglednije odnijeti pobjedu. Naši predstavnici zaraznom energijom i odličnom pjesmom ‘kupili’ su fanove diljem Europe pa čak i svijeta, a Hrvatsku nećemo ni spominjati.

Ove godine u finalu nastupa 25 izvođača, nakon što je ranije danas objavljeno da je nizozemski predstavnik Joost Klein diskvalificiran. Baby Lasagna je prema početnom rasporedu trebao nastupiti 23., no zbog toga što je nizozemski predstavnik diskvalificiran ranije danas, svi nastupi su pomaknuti za jedno mjesto. Marko je sa svojom ekipom nastupio kao 22., ali njegov redni broj 23 i dalje vrijedi tijekom glasanja. U prethodnim večerima i na generalnim probama publika je euforično plesala i pjevala uz Rim Tim Tagi Dim, a ništa drugačije nije bilo ni večeras. Kako god ova večer završila, možemo biti i više nego ponosni na izvedbu Baby Lasagne i činjenicu da je dobrom energijom zarazio sve od vrtićke djece, državnih institucija, javnog prijevoza i nas pred malim ekranima.

Za svog favorita možete glasati do 23 sati i 51 minutu prema rasporedu. Tada će linije koje su bile otvorene od početka finala biti zatvorene. Nakon toga ćemo doznati koliko bodava su pojedine države dobile od stručnog žirija i publike.

Podjećamo da za Hrvatsku ne možete glasati iz Hrvatske već svoj glas možete uputiti bilo kojoj od ostalih zemalja koje su se plasirale u finale. Velika novost na Eurosongu je i mogućnost glasanja iz zemalja koje ne sudjeluju (Rest of The World), o čemu više možete saznati ovdje. Glasovi cijelog svijeta bit će pribrojeni kao glasovi jedne države i sukladno tome će imati i težinu u bodovanju.

Eurosong se ove godine održava u Švedskoj zahvaljujući Lroeen i pjesmi Tattoo koju ćemo sigurno večeras čuti uz mnoga druga iznenađenja na pozornici.

Redoslijed nastupa u finalu:

1 Švedska/Marcus & Martinus – Unforgettable

2 Ukrajina/Alyona Alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

3 Njemača/Isaak – Always on the Run

4 Luksemburg/Tali – Fighter

6 Izrael/Eden Golan – Hurricane

7 Litva/Silvester Belt – Luktelk

8 Španjolska/Nebulossa – Zorra

9 Estonija/5miinust & Puuluup – (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

10 Irska/Bambie Thug – Doomsday Blue

11 Latvija/Dons – Hollow

12 Grčka/Marina Satti – Zari

13 Ujedinjeno Kraljevstvo/Olly Alexander – Dizzy

14 Norveška/Gåte – Ulveham

15 Italija/Angelina Mango – La noia

16 Srbija/Teya Dora – Ramonda

17 Finska/Windows95man – No Rules!

18 Portugal/Iolanda – Grito

19 Armenija/Ladaniva – Jako

20 Cipar/Silia Kapsis – Liar

21 Švicarska/Nemo – The Code

22 Slovenija/Raiven – Veronika

23 Hrvatska/Baby Lasagna – Rim tim tagi dim

24 Gruzija/Nutsa Buzaladze – Firefighter

25 Francuska/Slimane – Mon amour

26 Austrija/Kaleen – We Will Rave

Foto: EBU/Sarah Louise Bennett/Corinne Cumming/Alma Bengtsson, ESC Discord/X, PROFIMEDIA

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE