Pronašli smo savršen recept za najmekše ‘mochi’ kruščiće koje morate probati!

Ako ste i vi pobornik zdravog načina života, tapioka je sigurno jedna od namirnica koja se redovito nađe na vašem meniju. A, ako još uvijek ne znate o čemu je riječ, pravo je vrijeme da otkrijete ovu genijalnu namirnicu, i to kroz ovaj vrhunski recept uz koji će baš svatko bez imalo sumnje zavoljeti tapioku. 
Tapioka brašno je pravo čudo prirode – bezglutenska, lagana na želudac, i bogata hranjivim tvarima. Pritom, njena neutralna tekstura čini je idealnim dodatkom različitim jelima i receptima. No, neka vas ne zavarava njena jednostavnost – tapioka je pravo blago koje će itekako obogatiti vašu prehranu. Tapioka je namirnica dobivena iz korijena biljke manioke i izrazito je bogata ugljikohidratima, a sadrži malu količinu masti, natrija i kalorija, što je čini savršenim izborom za one koji vode računa o svojoj prehrani. Ujedno, tapioka je pravi dokaz da se baš nikada ne trebate odreći kruha, a uz ovaj korejski recept koji ćete pronaći u nastavku članka, sigurni smo kako će postati sastavni dio vašeg tjednog menija! Korejanci tradicionalno u svoje ‘mochi’ kruščiće dodaju crni sezam, no savjetujemo da tijesto po želji obogatite i drugim namirnicama kao što su sir (cheddar, mozzarella), vlasac i običan sezam.
 
Sastojci:
125ml mlijeka
150g brašna tapioke
60ml maslinovog ulja
Prstohvat soli
1 jaje
60g naribanog sira po izboru
Sezam po želji
Vlasac
Sol
Papar
Upute:
U posudi pomiješajte tapioka brašno, (sir, vlasac), sol i papar. Postepeno dodajte ugrijanu vodu zajedno s jajem i mlijekom te miješajte dok ne dobijete kompaktno tijesto. Ostavite da stoji 15 min, a potom uzmite male komade tijesta i oblikujte ih u kruščiće. Kruščiće pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta, a na kraju ih ukrasite sezamom. Koristite li crni sezam, možete ga ranije umiješati u sirovo tijesto kako bi se pravilno rasporedio po svakom kruščiću. U slast!

Foto: Instagram

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE