Blagdani su idealno vrijeme za slatke kreacije koje oduševljavaju i okusom i izgledom, a snježni Rafaelo cheesecake s kokosom prava je čarolija na tanjuru – lagan, kremast i profinjen, neodoljivo podsjeća na obožavani desert od kokosa. Ovaj poslastica savršen je spoj nježnog okusa kokosa i klasične svježine cheesecakea, a ekstra dodatak kokosa daje mu jedinstvenu notu koja savršeno pristaje uz zimski ugođaj. Uz jednostavnu pripremu i efektan izgled, ovaj cheesecake sigurno će postati zvijezda vašeg blagdanskog stola.
Priprema ne zahtijeva previše vremena, a krajnji rezultat oduševit će i najzahtjevnije sladokusce. Hrskavi podlogu čine keksi i maslac, dok kremasti sloj obogaćen kokosovim mlijekom i ribanim kokosom tvori nevjerojatnu teksturu i pun okus. Uz završni sloj šlaga i posip od kokosa, ovaj desert neodoljivo podsjeća na snježnu idilu! Recept potražite u nastavku:
Recept:
Sastojci:
- 200 g mljevenih keksa (petit beurre ili slični)
- 100 g maslaca, otopljenog
- 500 g krem sira
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 100 g ribanog kokosa
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žličice želatine (ili agar-agar)
- 200 ml vrhnja za šlag
- Dodatni ribani kokos za ukrašavanje ili Rafaelo kuglice
Priprema:
Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem i utisnite smjesu u kalup za tortu (promjera 20-22 cm). Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju. U većoj posudi izmiksajte krem sir, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte kokosovo mlijeko i ribani kokos, a zatim umiješajte pripremljenu želatinu.
![](https://fashion.hr/wp-content/uploads/2024/12/Snapinsta.app_318190326_901660660834637_7092096738398274169_n_1080-819x1024.jpg)
Prelijte kremu preko ohlađene podloge i stavite u hladnjak na najmanje 4 sata, ili dok se potpuno ne stisne.
Izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag i premažite vrh torte. Posipajte ribanim kokosom za efekt snježnog pokrivača.
Poslužite hladno i uživajte u savršenstvu blagdanskog okusa!
Foto: deliciousplace.pl