[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

‘Rafaelo cheesecake’ – Blagdanska poslastica koju će svi obožavati!

Blagdani su idealno vrijeme za slatke kreacije koje oduševljavaju i okusom i izgledom, a snježni Rafaelo cheesecake s kokosom prava je čarolija na tanjuru – lagan, kremast i profinjen, neodoljivo podsjeća na obožavani desert od kokosa. Ovaj poslastica savršen je spoj nježnog okusa kokosa i klasične svježine cheesecakea, a ekstra dodatak kokosa daje mu jedinstvenu notu koja savršeno pristaje uz zimski ugođaj. Uz jednostavnu pripremu i efektan izgled, ovaj cheesecake sigurno će postati zvijezda vašeg blagdanskog stola.

Priprema ne zahtijeva previše vremena, a krajnji rezultat oduševit će i najzahtjevnije sladokusce. Hrskavi podlogu čine keksi i maslac, dok kremasti sloj obogaćen kokosovim mlijekom i ribanim kokosom tvori nevjerojatnu teksturu i pun okus. Uz završni sloj šlaga i posip od kokosa, ovaj desert neodoljivo podsjeća na snježnu idilu! Recept potražite u nastavku:

Recept:

Sastojci:

  • 200 g mljevenih keksa (petit beurre ili slični)
  • 100 g maslaca, otopljenog
  • 500 g krem sira
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 100 g ribanog kokosa
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice želatine (ili agar-agar)
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • Dodatni ribani kokos za ukrašavanje ili Rafaelo kuglice

Priprema:

Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem i utisnite smjesu u kalup za tortu (promjera 20-22 cm). Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju. U većoj posudi izmiksajte krem sir, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte kokosovo mlijeko i ribani kokos, a zatim umiješajte pripremljenu želatinu.

Prelijte kremu preko ohlađene podloge i stavite u hladnjak na najmanje 4 sata, ili dok se potpuno ne stisne.

Izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag i premažite vrh torte. Posipajte ribanim kokosom za efekt snježnog pokrivača.

    Poslužite hladno i uživajte u savršenstvu blagdanskog okusa!

    Foto: deliciousplace.pl

    [the_ad_placement id="post-side"]

    NAJNOVIJE

    IZ RUBRIKE