Ako tražite savršenu kombinaciju bogatih okusa i romantičnog izgleda, ”red velvet brownie” je pravi izbor! Ovaj desert spaja kremasti okus čokoladnih brownieja s prepoznatljivom crvenom nijansom i suptilnim okusom vanilije. Idealan za posebne prigode poput Valentinova ili jednostavno za trenutke kada se želite počastiti. Pratite jednostavan recept u nastavku i pripremite ovaj neodoljivi kolač koji će zasigurno osvojiti svakog ljubitelja slatkog.
Na Instagram profilu food influencerice Julie Marie pronašli smo najfotogeničniji kolač sezone. Brownie je idealna opcija kada ne želite cijelu večer zaglaviti u kuhinji, a svejedno želite dobiti efektan desert. ”Red velvet brownie” neće vas razočarati ni okusom ni izgledom. Recept s profila @juliemarieeats prenosimo u nastavku.

Sastojci:
250 g šećera
3 jaja (sobne temperature)
75 g ”kapljica” tamne čokolade
120 ml ulja
2 žličice crvene prehrambene boje u gelu
1 žličica alkoholnog octa
1 1⁄2 žličica ekstrakta vanilije
95 g brašna
15 g nezaslađenog kakaa u prahu
1 žlica kukuruznog škroba
1⁄2 žličice soli
50 g bijele čokolade otopljene
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160oC. Pripremite četvrtastu tepsiju (20 × 20 cm) i obložite je papirom za pečenje. Otopite tamnu čokoladu i pustite da se malo ohladi dok pripremate ostale sastojke.
U zdjelu prosijte brašno, kakao prah, kukuruzni škrob i sol. U zasebnoj velikoj zdjeli, električnim mikserom umutite jaja i granulirani šećer (dvije minute) dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
Dodajte otopljenu čokoladu, biljno ulje, bijeli ocat, crvenu boju za hranu i ekstrakt vanilije u smjesu i miješajte dok se ne sjedini. Zatim dodajte suhe sastojke i miješajte na srednjoj brzini dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Lopaticom ostružite stijenke zdjele kako biste bili sigurni da se neće stvoriti grudice.
Ulijte tijesto za brownie u pripremljeni kalup za pečenje, poravnajte ga lopaticom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 40-45 minuta. Kad je kolač pečen ostaviti ga da se ohladi na rešetki. Kada se potpuno ohladi, izvadite brownie iz kalupa i stavite ga na pladanj za posluživanje, rastopite bijelu čokoladu i prelijte je preko. Poslužite kada se čokolada stegne.

Foto: Instagram, Julie Marie Eats