Patlidžani su još jedna namirnica koju obožavamo jesti preko ljeta, a k tome su idealna opcija ako ste u potrazi za jednostavnim i brzim receptima. Inspiraciju smo ovoga puta pronašli na TikToku, a ove rolice od patlidžana htjet ćete pripremati svaki dan.
Osim što ovog povrća ima u izobilju tijekom ljetnih mjeseci, trebalo bi se naći na vašem meniju jer se radi o izrazito hranjivom i nutritivno bogatom povrću. Tako je patlidžan odličan izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina). Bogato je i mineralima kao što su kalij, kalcij, fosfor i magnezij. A obiluje i vlaknima koja su važan dio uravnotežene prehrane.
Brzi TikTok recept s patlidžanima koji nas je odmah inspirirao za današnji ručak pripremit ćete u svega nekoliko minuta, a uz začine ima samo dva glavna sastojka – patlidžan i sir. Riječ je o rollatinima od patlidžana koji su kremasti i sočni, jednostavno se tope u ustima.
Sastojci:
1 srednji patlidžan
250 mL umaka od rajčice
maslinovo ulje za premazivanje
360 g ricotte
korica jednog limuna
1 češanj češnjaka
85 g pesta
Priprema:
1. Operite i narežite patlidžan, posolite s obje strane i stavite na papirnate ubruse da ispuste višak vode dok pripremate nadjev od ricotte;
2. Za nadjev od ricotte- pomiješajte ricottu, češnjak i koricu limuna;
3. Ploške patlidžana obilno premažite maslinovim uljem i pecite u tavi dok ne porumene s obje strane;
4. Dodajte smjesu od ricotte na ploške patlidžana te ih zarolajte i posložite u posudu za pečenje s umakom, dodajte malo maslinovog ulja i naribajte parmezan;
5. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 min;
6. Završite Pestom od bosiljka i naribanim Parmigianom Regianom i uživajte!
@vessys_gourmet_kitchen Eggplant Rollatini- creamy and zesty, they simply melt in your mouth Ingredients: 1 medium eggplant 1 cup marinara sauce, I like @raoshomemade 1/4 cup olive oil for brushing 1.5 cup ricotta, I like @belgioiosocheese The zest of one lemon 1 garlic clove 1/4 cup pesto to top off Parmigiano Regiano to top off Garlic crostini for serving- optional Method: 1. Wash and slice eggplant, salt on both sides and place on paper towels to get excess moisture out while preparing the ricotta filling; 2. To make the ricotta filling- mix ricotta, garlic and lemon zest; 3. Brush eggplant slices generously with olive oil and pan sear until golden on both sides; 4. Add ricotta mixture to your eggplant slices and roll them up and arrange over the marinara sauce; drizzle olive oil and grate some Parmigiano Regiano; 5. Bake at 400 F for about 20 mins; 6. Finish with Basil Pesto and grated Parmigiano Regiano and enjoy! #eggplantrollatini #eggplantrolls #eggplantrecipes #appetizerideas #ricottacheese #crostini #recipehsare #healthyrecipes ♬ Italian Tarantella – Italian Restaurant Music of Italy
Foto: Instagram, TikTok