S ekipom iz Muzeja putovanja: Uskoro i vaše uspomene s putovanja mogu biti dio postava

Nova kulturno turistička atrakcije Travel Experience Museum – Muzej putovanja, čije otvorenje se očekuje u srpnju ove godine, smjestila se na atraktivnoj lokaciji u strogom centru Zagrebu, na adresi Ilica 1. Muzej će svim posjetiteljima pružiti jedinstven doživljaj i novo iskustvo putovanja kroz veliku interaktivnu vanjsku površinu muzeja, koja je sama po sebi atrakcija, preko brojnih tema i sadržaja u muzeju koje tek treba otkriti.

Travel Experience Museum / Muzej putovanja, svojim multimedijskim, interaktivnim postavom i raznovrsnim temama vezanim za fenomen putovanja, predstavlja jedinstven, zabavan, edukativan i zanimljiv sadržaj za turiste svih dobnih skupina u virtualnom putovanju hrvatskim i svjetskim destinacijama i odredištima.

U prezentaciji tema i sadržaja, koristi se široka paleta suvremenih multimedijskih alata i najsuvremenije tehnologije, od klasične fotografije i videa, interaktivnih ekrana, interaktivne medijske fasade do VR (virtual reality – virtualne stvarnosti) i videa u VR 360 tehnologiji do AR tehnike (augmented reality – proširene stvarnosti).

S druge strane, postoji i mogućnost virtualnog obilaska brojnih atraktivnih svjetskih destinacija ili pretraživanja kulturnih i prirodnih atrakcija te fenomena pod zaštitom UNESCO-a, u Hrvatskoj i širom svijeta. Tako se iz centra Zagreba možete teleportirati u gotovo svaki kutak svijeta.
Jedan od zanimljivijih dijelova postava muzeja je Open Travel koji će u ovaj moderni i interaktivni prostor unijeti emocije, stvarna iskustva i ljubav prema putovanjima. Koncept je vezan za prikupljanje uspomene s putovanja, a svi su pozvani da doniraju sve memorabilije muzeju i tako im zauvijek osiguraju posebno mjesto.

“Uspomene s putovanja rado čuvamo. U srcu i sjećanjima. Ali i u vitrinama, na frižideru, na policama. E, baš nam te trebaju. Pošalji nam svoju fotku, video, memorabiliju, sve što ti tjera osmjeh na lice kada se sjetiš tog putovanja. Spremit ćemo ju na posebno mjesto, a ti ćeš ostvariti posebne pogodnosti.”, stoji na službenoj stranici na kojoj možete priložiti svoj djelić otkrivanja svijeta.

Donirana uspomena ili memorabilija mogu biti različite fotografije, razni audio i video zapisi, suveniri, uporabni i dekorativni predmeti, planovi putovanja, razglednice itd. Uz svaku doniranu memorabiliju treba priložiti i popratnu priču koja na autentičan način objašnjava važnost tog predmeta. Tim muzeja ističe da će se prikupljeni predmeti tematski izlagati te da planiraju mjesečna događanja poput izbora predmeta mjeseca i slično.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE