Sladoledi koje ćemo jesti cijelo ljeto, a možete ih pripremiti sami

Možemo li uopće zamisliti ljeto bez sladoleda? Jednostavan odgovor je ne. No, ako ste na putu prema zdravijoj i uravnoteženoj prehrani možda ćete malo više razmišljati prije nego odlučite pojesti još jedan sladoled. Ipak, promišljeno pristupati onome što jedemo ne znači izbacivati s menija stvari koje nas čine sretnima, već samo pronaći bolje alternative, što ustvari i nije toliko teško koliko se na prvi pogled čini.

Ako ste i vi ljubitelj sladoleda koji niti jedan ljetni dan ne može zamisliti bez ovog osvježavajućeg deserta, zašto ga ne biste pokušali sami pripremiti kod kuće? Uz to što ćete baš uvijek u hladnjaku imati još jednu kuglicu viška, uz home made opcije koje uključuju mnogo voća i hranjivih namirnica nećete imati ni toliku grižnju savjesti ako jedan od vrućih ljetnih dana odlučite doručkovati, ručati i večerati sladoled.

U nastavku smo izdvojili dva recepta za pripremu sladoleda kod kuće s omiljenim Boom Box proizvodima koje inače jedemo kao doručak ili hranjiv međuobrok.

 

Za pripremu čak dvije vrste sladoled potrebna su vam svega četiri Boom Box proizvoda. Riječ je o novitetima iz ponude prije svega tu su organske zobene pahuljice u pakiranju od 500 g koje se mogu koristiti za razne ukusne recepte, poput klasične zobene kaše, ali i slatkih i slanih kombinacija, a u ovom slučaju sladoleda. Kaša čokolada s ukusnim dodatkom zrna kakaa i praktičnim pakiranjem od 60 g uvijek spašava tijekom radnog vremena kad na brzinu želite pojesti nešto hranjivo i bogato vlaknima.

Sladoled od bobičastog voća na štapiću

Od ova dva sastojka i nešto vašeg omiljenog voća možete napraviti sladoled na štapiću koji će vas osvježiti, a istovremeno ćete unijeti kvalitetne sastojke u svoj organizam. Osim Boom Box zobenih pahuljica i čokoladne kaše, bit će vam potrebno bobičasto voće po izboru, banana, prirodni zaslađivač i maslac od kikirikija. A cijela priprema traje svega 10 minuta bez hlađenja.

Sastojci:

225 g svježeg bobičastog voća (iskombinirajte po želji maline, jagode, borovnice, brusnice, kupine…)
1 zrela banana
140 g Boom Box organskih zobenih pahuljica
1 pakiranje (60 g) Boom Box zobene kaše od čokolade
3-4 žlice javorovog ili agavinog sirupa, količinu prilagodite vlastitom ukusu
2 žlice glatkog maslaca od kikirikija
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Postupak je poprilično jednostavan; stavite sve sastojke u blender i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Ulijte smjesu u kalupe za sladoled i dodajte drvene štapiće. I sada slijedi najteži dio, stavite u zamrzivač najmanje 6 sati ili ostavite preko noći. Nakon što je sladoled spreman izvadite ga iz kalupa i malo prošarajte tamnom čokoladom po želji.

Zdravi ‘cookie’ sladoled

Ako ste pak ljubitelj sladolednih kupova, varijacija na popularni ‘Cookie’ sladoled od zobenog napitka s okusom vanilije i ukusnih zobenih keksićima bit će pun pogodak za vas. Iako je priprema ovog sladoleda nešto kompliciranija od prethodnog, trud će se isplatiti čim probate tu kremastu teksturu.

Za ovaj recept poslužite se Boom Box zobenim napitkom s vanilijom čija su kremasta tekstura i okus savršeni za pripravljanje sladoleda, ali i ostalih deserata te kao dodatak uz razne vrste kave.

A prava zvijezda ‘cookie’ sladoleda su naravno hrskavi komadići. Osim što ukusan zobeni zalogaj Oat bites uvijek imamo u svojoj torbi kao brzinski među obrok bez dodanog šećera, čak tri različita okusa u kojima ovaj proizvod dolazi genijalno će nadopuniti home made sladoled. Tri okusa i dvije teksture pun su pogodak za kreiranje sladoleda koji ćete obožavati; birajte između šumsko voće i bijela čokolada soft teksture ili lješnjak i tamna čokolada te badem i tamna čokolada crunchy teksture.

Iako je priprema nešto složenija potrebna su vam samo glavna tri sastojka (za 12 serviranja):

0,4 l Boom Box zobenog napitka s vanilijom
400 g sirovih indijskih oraha (sladoledu daju bogatu kremastost)
1 dl javorovog sirupa– dodajte za slatkoću po želji
dodatci – po vlastitoj želji odaberite jedan od tri Oat bites okusa


Priprema:

Priprema ovog sladoleda uključuje 3 koraka. Započnite namakanjem indijskih oraščića u kipućoj vodi 30 minuta kako bi omekšali. Izlijte vodu i prebacite indijske oraščiće u blender i blendajte na visokoj brzini.

Zatim dodajte pola količine zobenog napitka i miješajte dok ne dobijete glatku i ujednačenu smjesu. Dodajte ostatak zobenog napitka, javorov sirup i miješajte dok ne postane glatko i pjenasto. Hrskave dodatke stavite na kraju.

Ako imate uređaj za pravljenje sladoleda ulijte smjesu u njega dok ne dobijete mekani sladoled. Prebacite smjesu u posudu za sladoled i zamrznite najmanje sat vremena, nakon čega je sladoled spreman za posluživanje. Ako nemate aparat za sladoled, priprema je jednako jednostavna, no zahtijeva malo više vremena. Pripremite smjesu prema uputama, zatim ju premjestite u prethodno smrznutu posudu za kruh ili posudu za zamrzavanje, pokrijte posudu i stavite je u zamrzivač. Prvih sat vremena je ključno da sladoled promiješajte svakih 15-20 minuta kako bi dobio pravu teksturu. Nakon toga ga ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Foto: Pexels, Unsplash, PR

** članak nastao u suradnji s brendom Boom Box

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE