[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Slavni Michelinov kuhar otkrio recept za savršeni pire koji morate probati!

Dolaskom blagdanskog razdoblja, polako počinjemo razmišljati o jelima koja će krasiti naše stolove, okupljajući obitelj i prijatelje oko zajedničkog obroka. Među brojnim svečanim jelima koja bismo mogli poslužiti, ponekad je upravo jednostavno, ali savršeno pripremljeno jelo ono koje ostavlja najjači dojam. U moru složenih recepata za blagdanske delicije, postoji i jedno koje oduševljava svojom jednostavnošću i elegancijom: pire krumpir po receptu slavnog Michelinovog kuhara – Thomasa Kellera.

Keller nas podsjeća da vrhunska kuhinja ne mora značiti komplicirana jela – ona su zapravo rezultat pažljivo odabranih sastojaka i besprijekorne tehnike pripreme. Njegov pire krumpir nije samo prilog; to je pravo malo remek-djelo koje spaja kremastu teksturu i bogate okuse s pažnjom posvećenom svakom detalju. S ovim receptom, imamo priliku donijeti dašak Michelinove zvjezdane kvalitete u naše domove i, uz par jednostavnih koraka, oduševiti sve za stolom.

Sastojci:

  • 900 g krumpira, oguljenog i narezanog na četvrtine
  • Sol i papar
  • 6 žlica maslaca, narezanog na male kockice
  • 120 ml punomasnog vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica svježeg vlasca, sitno sjeckanog

🌱 Veganska opcija: Zamijenite maslac biljnim maslacem i koristite nezaslađeno zobeno mlijeko umjesto vrhnja.

Upute:

Stavite krumpir u veliki lonac, prelijte ga slanom vodom i zakuhajte. Kuhajte na umjerenoj vatri dok krumpir ne omekša, otprilike 25 minuta. Ocijedite krumpir i vratite ga u lonac. Kuhajte na umjerenoj vatri jednu minutu, lagano tresući lonac kako bi se krumpir osušio.

U velikoj tavi otopite maslac u vrhnju za kuhanje. Iznad tave protisnite vrući krumpir kroz pasirku ili uređaj za mljevenje hrane. Drvenom kuhačom lagano miješajte dok pire ne postane lagan i prozračan. Začinite solju i paprom te dodajte vlasac. U slast!

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE