Slavonija i Baranja izgledaju predivno u srpnju: Polja suncokreta su u punom sjaju

Osim što je iznimno korisna biljka u industriji hrane, Suncokret je oduvijek plijenio pažnju velikim žutim cvjetovima i simbolikom. Kao što nas polja lavande očaraju u obalnom dijelu Hrvatske, Slavonija i Baranja u srpnju izgledaju čarobno zahvaljujući upravo rascvalim poljima suncokreta. Ovaj zlatni cvijet inspirirao je i poznate umjetnike poput Van Gogha, a jedan pogleda na ovaj dio Hrvatske dovoljan je da shvatimo i zašto.

Po zasijanim površinama i proizvodnji, suncokret se ubraja u četiri najvažnije uljne kulture u svijetu. Zemlje u kojima imate najviše šanse da naletite na prizore polja u cvatu su Rusija, Argentina, Ukrajina, Francuska i Indija. Što se tiče Hrvatske, od početka do sredine srpnja Slavonija i Baranja idealna su destinacija za sve koji žele vidjeti ove prizore izbliza i naravno zabilježiti to fotografijom.

Polja suncokreta možete pronaći već na potezu od Međimurja i Čakovca preko đurđevačkog kraja prema Slavoniji i Baranji. Jedna od najljepših i najfotkanijih lokacija, ako je suditi po objavama na društvenim mrežama, je općina Kneževi Vinogradi na krajnjem sjeveroistoku Hrvatske, odnosno Baranje gdje su nastale neke od fotografija koje možete vidjeti u ovom članku.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE