Tjestenina, ricotta, limun i tikvice na napuljski: Ovo ljetno jelo gotovo je za 10 minuta

Ako ste kao i mi, onda ljeti preferirate mediteransku kuhinja. Tu se posebno ističu okusi Italije kao najprepoznatljivije gastro oaze na Mediteranu. Jednostavnost namirnica, prozračni lagani okusi te jela koja možete napraviti u ljetnoj kuhinji za svega 10 minuta su razlozi zbog kojih obožavamo talijanske recepte. Ako ste raspoloženi za jednu brzu pastu pogledajte recept u nastavku.

Na Instagram profilu cooker.girl pronašli smo recept koji ima sve okuse ljeta. Talijanka koja stoji iza ovih ‘priča iz kuhinje’ je Aurora Cavallo koja je prije nekoliko dana podijelila recept za tjesteninu koja uključuje tikvice pripremljene na način koji vjerojatno još niste isprobali. Glavni sastojci su ricotta, limun i tikvice na napuljski (Zucchine alla scapece) koje se pripremaju tako da ih narežete na ploške i pržite, a potom začinite octom, češnjakom i listićima svježe mente.

Sastojci:

320 g tjestenine
200 g Ricotte
naribana korica limuna
sol
papar
6 malih tikvica
ekstra djevičansko maslinovo ulje
ulje za prženje
menta
parmezan

Priprema:

Tikvice narežite ili naribajte na tanke ploškice i pržite u dubokom ulju. Izvadite na papirnati ručnik da se ocijedi višak masnoće. U veliku zdjelu stavite ricottu, dobro popaprite i naribajte koricu limuna. U smjesu naribajte i značajnu količinu parmezana. Stavite kuhati svoju omiljenu vrstu tjestenine, autorica recepta je koristila penne. Pri kraju kuhanja tjestenine, malo vode odvojite dodajte u smjesu s ricottom kako biste dobili kremasti umak. Tjesteninu ocijedite i stavite u zdjelu sa smjesom i dobro promiješajte. Pržene tikvice začinite s malo octa i dodajte svježe listiće mente i stavite na vrh prilikom serviranja tjestenine.

Foto: Instagarm

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE