U restoranu BioMania u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici sinoć je održana promocija knjige “Istarska veganska kuharica / Istrian Vegan Cookbook” autorice Sanje Bilas, koja na jedinstven način spaja tradiciju i suvremenu vegansku gastronomiju.
U ugodnoj atmosferi zagrebačke Tkalčićeve, gosti su imali priliku kušati poseban meni inspiriran receptima iz knjige, koji je pripremio tim restorana BioMania, poznat po inovativnim i održivim jelima biljnog podrijetla.



“Istarska kuhinja nosi snažan identitet, a ovom knjigom željela sam pokazati da se taj duh može zadržati i u potpuno biljnoj verziji. Veganstvo nije ograničenje – to je prilika za stvaranje novih, svježih interpretacija poznatih jela,” izjavila je autorica Sanja Bilas.


Meni večeri sastojao se od tri slijeda:
Arancini s tartufima – rižoto kuglice punjene tartufima i sirom, s hrskavom koricom od bezglutenskih krušnih mrvica, uz umak od indijskih oraščića i veganski “parmezan”.

Peperonata – dinstana paprika, tikvica i patlidžan s istarskom rajčicom, posluženi uz domaće njoke i marinirane dimljene bukovače.

Bumbar torta – tradicionalna vodnjanska slastica od badema s koricom limuna i naranče, poslužena uz sladoled od limuna.

Ovaj posebno kreirani istarski veganski meni bit će dostupan u restoranu BioMania do kraja tjedna, nudeći svim posjetiteljima priliku da otkriju novo gastronomsko iskustvo temeljeno na istarskoj tradiciji i održivosti.

Foto: Jan Humski
