U centar Zagreba uskoro stižu ‘Fuliri’ kojima se možete voziti potpuno besplatno!

Zagreb, glavni grad Hrvatske, od 15. lipnja donosi novu uslugu koja će razveseliti sve stanovnike i posjetitelje – besplatne vožnje centrom grada s električnim vozilima pod nazivom “Fulir”. Ova inovacija dolazi kao rezultat želje za povećanjem pristupačnosti i održivosti u gradskom prometu, te se nadovezuje na tradiciju gradova koji traže ekološka i učinkovita rješenja za prijevoz u urbanim područjima.

Fulir nije samo prijevozno sredstvo; to je simbol promjene u načinu na koji doživljavamo grad i njegovo središte. Ova mala, elegantna električna vozila kapaciteta pet putnika i vozača, svakodnevno će od 8 do 20 sati kružiti ulicama centra Zagreba, te osiguravati besplatne vožnje za sve građane i posjetitelje. Ipak, poseban naglasak je na starijim osobama, osobama s poteškoćama u kretanju i osobama s invaliditetom, kojima će ova usluga posebno olakšati svakodnevicu. Korisnici će moći zatražiti vožnju jednostavnim pozivom na jedan od dostupnih brojeva: 091/1111-425 ili 091/1111-426. Vozači će osobno odgovarati na pozive i dogovarati lokacije preuzimanja i rute. Također, vožnje će biti dostupne i vikendom te praznicima, sve do kraja listopada.

Ime “Fulir” odabrano je u čast nezaboravnog lika iz kultnog zagrebačkog filma “Tko pjeva zlo ne misli”, a sam koncept inspiriran je sličnim uspješnim modelom “Kavalir” iz Ljubljane, koji je već osvojio srca mnogih u susjednoj Sloveniji. Uvođenje Fulira nije samo praktično rješenje za lakše kretanje centrom grada, već i svojevrsni simbol promjene i prilagodbe modernim trendovima u urbanom razvoju.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE