U našem nacionalnom parku možete doslovno ručati pod slapom!

Nacionalni park Krka nezaobilazna je destinacija mnogih stranih, ali i domaćih turista. Slično kao i Plitvička jezera, NP Krka svoje prirodne ljepote duguje sedrenim barijerama koje su formirale neke od najspektakularnijih slapova u Hrvatskoj. Osim slapova Krka obiluje raznovrsnom florom i faunom, a osim slapova nikako ne smijete preskočiti cijeli niz vidikovaca na Krki i čarobni otočić Visovac.

Među najpoznatijim slapovima na Krki su zasigurno Skradinski buk i Roški slap. Jedinstveni restoran pored Roškog slapa dio je Seoskog gospodarstva Kristijan i ovdje doslovno možete sjesti na ručak ispod slapa. Restoran je smješten u staroj autohtonoj mlinici, a pravi spektakl događa se na terasi ovog restorana gdje se hladna rijeka nalazi ispod vaših nogu dok sjedite na jednostavnim drvenim klupama.

Kao što i sam ambijent nagovještava, ovdje se jede samo domaće. Pršut, sir, masline, rajčice, namirnice koje su toliko savršene u svojoj jednostavnosti i čine gastronomsku sliku ovog podneblja. U sklopu restorana nalazi se i mali kameni bazen u kojem se možete osvježiti za vrijeme ljetnih vrućina. Gospodarstvo se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Krka tako da računajte na to da morate imati ulaznicu kako biste ovdje sjeli i jeli, a ako želite sjediti baš ispod slapa svoje mjesto rezervirajte. Već na prvi pogled jasno je da je ovo idealan završetak obilaska jednog od naših najljepših nacionalni parkova.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE