U ovom ukusnom desertu ćemo uživati cijelo ljeto bez grižnje savjesti

Dolaskom visokih temperatura ne mijenja se samo sadržaj našeg ormara, gdje glavnu riječ preuzimaju lagani, prozračni modni komadi, već i naše svakodnevne navike. Tako mnogi startaju sa strogim dijetama kako bi doveli svoje tijelo u formu, pri čemu se odriču ono malo veselja u danu –  a to su omiljene slastice. Sjajna vijest je ta da to ne mora biti slučaj jer se danas na tržištu mogu pronaći proizvodi zahvaljujući kojima možemo gubiti kilograme i istovremeno uživati u obroku bez grižnje savjesti!

Moramo priznati da ni sami ne znamo koliko dijeta smo do sada isprobali da bismo na kraju uvijek došli do istog zaključka – ako želimo postići fit izgled, onda prednost moramo dati balansu, a ne restrikcijama. Neizmjerno je važno postaviti realne i dostižne ciljeve jer brz gubitak kilograma nije zdrav, niti održiv. Ono čega se većina prvo odrekne kada je gubitak kilograma u pitanju jest slatko, a što nakon određenog vremena najčešće dovodi do jo-jo efekta, odnosno pretjerivanja u istom. Zabrane nikada nisu dobre kada je gubitak kilograma u pitanju, već je važno obogatiti prehranu visoko nutritivnim namirnicama od kojih će naše tijelo imati koristi, a to nikako ne isključuje slatko.

Pravi primjer toga da slatko i mršavljenje ide zajedno u istoj rečenici jest novi Čokolino Dark napravljen od  100% cjelovitog zobenog brašna bogatog vlaknima, zaslađen isključivo datuljama i čokoladom te bogat kakaom. Moramo priznati da su nam zobene kaše već poprilično dosadile, stoga je ovo sjajna alternativa ako želite ukusan i hranjiv obrok za početak dana. Njegova prednost jest dug osjećaj sitosti te je savršen izvor proteina, magnezija, vitamina B i C skupine.

Pored toga što novi Čokolino Dark sadrži manje kalorija od klasičnih čokoladnih slastica, pa je kao takav idealan za sve one koji paze na njihov unos, on je i odličan odabir za početak dana jer će nahraniti naše tijelo potrebnom energijom. Datulje su prirodan izvor šećera, a osim što su pravi booster energije, bogate su i vlaknima, dok će zob pomoći u održavanju stabilne razine šećera u krvi i produžiti osjećaj sitosti.

Iako već tradicionalno volimo započeti svoj dan s Čokolinom, osim kao hranjivi doručak ova slastica sjajan je odabir i kao zdravi međuobrok koji će vam vratiti energiju tijekom dana. Također, Čokolino Dark možete koristiti i kao bazu za bezbroj zdravih, osvježavajućih deserata, kombinirajući ga s orašastim plodovima ili voćem te tako lakše preživjeti visoke temperature koje nam tek trebaju stići.

Uz ovako kompletan obrok, uživati u slatkom zalogaju i istovremeno voditi brigu o vlastitom zdravlju te konačnici i samom izgledu, nikada nije bilo lakše!

Foto: Instagram, PR

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE