[the_ad_placement id="post-top"]
[the_ad_placement id="post-top-mobile"]

Vikend ručak koji će vas teleportirati u Italiju: ‘Goli ravioli’ od ricotte oduševljavaju teksturom

Siječanj je (ne)popularno mjesec dijeta, no ako si i dalje s vremena na vrijeme želite priuštiti pravi ”comfort” obrok tijekom hladnih dana pronašli smo sjajan recept. Talijanska kuhinja je vječna inspiracija za brza jela s jednostavnim sastojcima u kojem arome dolaze do izražaja, ako ste pomislili da za vas nije pravljenje domaće „tjestenine“ uvjerit ćemo vas u suprotno.

Gnudi su tradicionalno talijansko jelo, koje potječe iz Toskane. Naziv „gnudi“ doslovno znači „goli“ što opisuje jednostavnost ovog jela. Gnudi ili „goli ravioli“ su zapravo jako slični pahuljastom punjenju raviola, a pripremaju se kao njoki.

Glavni sastojak ovog jela je ricotta sir koji se miješa s još nekoliko jednostavnih sastojaka kako biste dobili viskoznu smjesu koja će postati najbolji prilog bilo kojem umaku. Na TikTok profilu @dalmartinka pronašli smo jako jednostavan recept za „gole raviole“ koji ćete lako spojiti s vama omiljenim okusima. Tradicionalno se poslužuju uz jednostavne umake poput onoga od maslaca i kadulje kako bi njihova prozračna tekstura došla do izražaja.

@dalmartinka GOLI RAVIOLI 👩‍🍳 Pahuljasti talijanski gnudi od ricotta sira u umaku od rajčice 🤤 Teksturom podsjećaju na punjenje u raviolima, a tradicionalno se poslužuju u umaku od maslaca i kadulje. Sastojci: 250 g ricotta sira 1 jaje 20 g parmezana Par žlica griza ili brašna Malo soli Malo muškatnog oraščića Korica limuna Oštro brašno za posipanje Sve sastojke ručno sjediniti. Staviti smjesu u dresir vrećicu. U plitku posudu staviti sloj oštrog brašna i na njega istisnuti smjesu od ricotte u kuglice koje onda zatrpamo sa ostatkom oštrog brašna.  Sve to staviti u hladnjak na barem par sati ali najbolje preko noći. Kuhaju se u kipućoj slanoj vodi, a gotovi su kada isplivaju na površinu. Prebacite ih u umak po želji i uživajte. . . . #gnudi #recipe #foodtiktok #food #comfortfood #italianfood #italy #balkantiktok #recipesoftiktok ♬ Ruas da Italia – Regininha de Iguaba

Sastojci:

250 g ricotta sira
1 jaje
20 g parmezana
nekoliko žlica griza ili brašna
malo soli
malo muškatnog oraščića
korica limuna
oštro brašno za posipanje

Priprema:

Sve sastojke ručno sjedinite i stavite smjesu u dresir vrećicu. U plitku posudu naspite sloj oštrog brašna i na njega istiskujte smjesu od ricotte u kuglice. Zatim ih prekrijte dodatnim slojem oštrog brašna. Pripremljene gnudi kuglice stavite u hladnjak na barem par sati, ali najbolje preko noći.
Kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi, a gotovi su kada isplivaju na površinu. Servirajte ih s umakom po želji i uživajte u ovoj talijanskoj gastro avanturi.

Foto: Pexels, TikTok

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE