Vlasnik kul stana u Berlinu otkrio kako galerijom slika unijeti simetriju u prostor

Imate li ponekad osjećaj da vaš stan izgleda prazno? Čak i kad pomno odaberete sve ključne komade, detalji i dekoracije su on što prostoru daje zaokruženu izgled. Iako se na oko taj pothvat može činiti jednostavnim, krive proporcije i razmještaj spomenutih detalja mogu učiniti da prostor izgleda čudno pa čak možemo reći i ”krivo”. No, postoji rješenja, a otkrili smo ga na jednom fora Instagram profilu.

Adam Spychala na Instagramu svakodnevno dijeli sadržaj povezan s uređenjem svog stana u Berlinu. Ovaj mladi kreator sadržaja na društvenim mrežama živi u moderno uređenom stanu koji pršti zanimljivim i nesvakidašnjim detaljima. U nekoliko svojih videa otkrio je kako postiže simetriju i kohezivnost prostora uz pomoć galerije slika na zidu.

Galerije i zidne police su jako popularan način koji je donekle zamijenio akcentne zidove. Ono zbog čega ove elemente vole mnogi zaljubljenici u uređenje interijera je činjenica da doprinose šarmu i karakteru prostora. To su puno osobniji načini da osim estetske komponente izrazite i vlastiti stil, interese i individualnost.

Adam koristi nekoliko praktičnih trikova kako bi postigao harmoničan, produbljen i stilski jedinstven prostor. Proporcije su najvažnije kada kreirate galeriju slika. Važno je uzeti u obzir visinu namještaja i zidova te prema tome odrediti veličinu galerije. Osim toga, detalje kombinirajte s drugim, manjim komadima namještaja poput pomoćnih stolića i konzola kako biste kreirali simetričnu kompoziciju u prostoru.

Što se tiče odabira slika i fotografija, slobodno kombinirajte stilove i izgled okvira kako biste postigli što dinamičniji efekt na zidu. No, važno je napomenuti da pažnju obratite na razmak između umjetnina kako bi sve izgledalo dobro promišljeno i izbalansirano.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE