Rafaelo i Ferrero Rocher torte postale su slastičarski klasici, no jeste li ikada probali desert od popularnih Giotto kuglica? Omiljena slastica pronašla je svoje mjesto u receptu kao stvorenom za tople dane – Giotto cheesecakeu koji se ne peče! Ovaj recept neodoljive okuse hrskavih Giotto kuglica, Mascarpone sira i kreme od lješnjaka te je zaista kombinacija na koju je teško ostati ravnodušan.
Također, priprema ove ukusne torte vrlo je jednostavna, te je potrebno svega pola sata hlađenja u frižideru kako bi ovaj desert bio spreman za posluživanje. Vjerujemo kako će ovaj recept bez problema savladati i početnici, te kako će Giotto cheesecake postati jedna od vaših omiljenih ljetnih poslastica.
Sastojci
Za biskvit
100 g keksa s maslacem
60 g otopljenog maslaca
2 žlice nasjeckanih lješnjaka
Za kremu
200 g mascarponea
200 ml vrhnja
1 paket učvršćivača kreme
90 g šećera
2 žličice paste od vanilije
1 red Giotto kuglica
175 g krem sira
1 puna žlica kreme od lješnjaka
Za dekoraciju
150g kreme od lješnjaka
2 žlice nasjeckanih lješnjaka
1 red Giotto kuglica
Priprema
Kekse smrvite i pomiješajte s ostalim sastojcima za biskvit. Izlijte u kalup za tortu promjera 18 cm i pritisnite. Umutite mascarpone, vrhnje, učvršivač kreme, šećer i pastu od vanilije. U kremu umiješajte nasjeckani Giotto, krem sir i kremu od lješnjaka te ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa. Ohladite sve 30 minuta. Kremu od lješnjaka zagrijte na pari i njome premažite tortu.
Ukrasite nasjeckanim lješnjacima i Giotto kuglicama.
Foto: Instagram